15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν «ναι»

Μετά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τους τέσσερις βουλευτές που απείχαν και εξέδωσαν σκληρή ανακοίνωση, 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν «ναι» ανακοίνωσαν ότι είναι κάθετα αντίθετοι στα μέτρα που αναφέρει το μνημόνιο.

 


Article featured image
Article featured image

Κάτι που σημαίνει ότι όταν κληθούν να ψηφίσουν το μνημόνιο στη Βουλή, θα είναι αντίθετοι και θα ψηφίσουν «όχι». Μάλιστα, δήλωσαν «αλληλέγγυοι» σε όσους ψήφισαν «όχι» εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Οι κάτωθι υπογραφούντες και υπογραφούσες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να τονίσουμε ότι η πρόταση προς τους Θεσμούς στη βάση της οποίας η κυβέρνηση μας να ζητάει να δώσουμε με τη ψήφο μας εξουσιοδότηση προκειμένου να διαπραγματευτεί μας βρίσκει ριζικά αντίθετους.

Αυτή η πρόταση στην οποία συνιστά άλλο ένα πρόγραμμα λιτότητας, απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο όχι μόνο δεν πρόκειται να δώσει απαντήσει στα αγωνιώδη και τραγικά οικονομικοκοινωνικά προβλήματα της χώρας, αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών, αλλά και θα επιδεινώσει τις υφεσιακές τάσεις στην οικονομία και θα καταστήσει δυσοίωνο το μέλλον της χώρας.

Γι αυτούς τους λόγους δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους και όσες από την «κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο προτάσεις «πρόταση» προς τους Θεσμούς και υπογραμμίζουμε ότι η ίδια αυτή η τοποθέτηση της μη ψήφισης ανταποκρίνεται και στις δικές μας πολιτικές πεποιθήσεις.

Όλοι/ες θεωρούμε ότι αυτή η πρόταση δεν θα έπρεπε να ψηφισθεί από την Βουλή και αν εμείς μετά από προβληματισμό ψηφίζουμε τελικά αυτήν την πρόταση, το κάνουμε μόνο και μόνο για να μην δώσουμε αφορμές για να αξιοποιηθεί η στάση μας προκείμενου να τεθεί θέμα δεδηλωμένης προς την κυβέρνηση.

Το δικό μας «ναι» που υπαγορεύεται από τους παραπάνω πολιτικούς λόγους, δεν μπορεί να καταγραφεί ως «ναι» στην εφαρμογή μέτρων λιτότητας και νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης, τα οποία θα αγωνιστούμε μαζί με το εργατικό κίνημα να μην περάσουν το επόμενο διάστημα.

Η χώρα δεν χρειάζεται νέα μέτρα λιτότητας, αλλά στήριξη μισθών και συντάξεων, ρευστότητα και βαθιά διαγραφής χρέους.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ