Οι γυναίκες παίζουν (στο) FIFA 16

Η EA παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο gameplay trailer του FIFA 16 και αποκάλυψε ορισμένες από τις νέες λειτουργίες του παιχνιδιού, το οποίο είναι το πρώτο που περιλαμβάνει γυναικείες ομάδες και έχει γίνει ξεχωριστή δουλειά επάνω στις παίκτριες για να φαίνονται φυσιολογικές οι κινήσεις με βάση το φύλο τους.

 


Article featured image
Article featured image

Ξεκινώντας από την άμυνα, η EA βελτίωσε σημαντικά το AI των αμυντικών με συνολικά 25 νέες κινήσεις είτε μεμονωμένες ανά παίκτη, είτε ως σύνολο.

Οι αμυντικοί θα αντιδρούν πλέον φυσιολογικά στις μπαλιές «τρύπες» των αντιπάλων μέσων, έχοντας δηλαδή την αντίληψη να μαρκάρουν στον χώρο και όχι αποκλειστικά τους αντίπαλους επιθετικούς.

Με αυτόν τον τρόπο, η επίθεση θα δυσκολέψει αρκετά για τον μέσο gamer.

Το ίδιο ισχύει και για τη μεσαία γραμμή, καθώς θα μπορεί να προσαρμόσει είτε την άμυνα της στον χώρο, είτε να γίνονται μεμονωμένα man-to-man στους πιο επικίνδυνους παίκτες της αντίπαλης ομάδας.

 Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο μηχανισμός No Touch Dribbling που επιτρέπει στον παίκτη να αφήνει την μπάλα να κυλίσει για να πραγματοποιήσει προσποίηση ή για να προσπεράσει έναν αμυντικό όπως π.χ. ο Gareth Bale (άνοιγμα μπάλας στη μία πλευρά και προσπέρασμα από την άλλη). Στην ίδια λογική, ο παίκτης θα ελέγχει πλέον πλήρως τη δύναμη της βαθιάς μπαλιάς-σέντρας.

Τέλος, η EA συστήνει το FIFA Trainer, έναν βοηθό που παρέχει οδηγίες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Φυσικά, υπάρχει η επιλογή απενεργοποίησης για τους έμπειρους gamers.

 Το FIFA 16 θα κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου για PS3, PS4, Windows PC, Xbox One και Xbox 360 και θα είναι διαθέσιμο σε καταστήματα όπως Public, Stephanis, Micromania, Γερμανός, Megaland και Musical Paradise.


Πηγή: Techgear

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ