Καταστράφηκαν οι πύραυλοι

Αίσιο τέλος είχε σήμερα τα ξημερώματα η αλλόκοτη ιστορία με τους πυραύλους στο Ακρωτήρι.

 


Article featured image
Article featured image

Σε ολόκληρη τη Λεμεσό ακούστηκαν χθες τα ξημερώματα οι εκρήξεις από την ελεγχόμενη καταστροφή των δύο πυραύλων Birmstone στις βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου ενώ μέχρι και αυτήν την ώρα ο γκρίζος καπνός πάνω από την χερσόνησο δεν έχει ακόμη διαλυθεί πλήρως.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου των Βρετανικών Βάσεων Kristian Gray, η καταστροφή των πυραύλων έγινε στις 1:30 τα ξημερώματα.

Προηγήθηκε άφιξη από την Αγγλία εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνες τους για να διευκρινιστούν τα αίτια του πρωτοφανούς ατυχήματος, κατά το οποίο οι δύο πύραυλοι αποκολλήθηκαν από μαχητικό αεροσκάφος Tornado GR4, κατά τη διαδικασία προσγείωσης του στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ακρωτηρίου.

Υπενθυμίζεται πως το αεροδρόμιο βρίσκεται σε εξαιρετικά κοντινή απόσταση από κατοικημένη περιοχή όπως επίσης και από την πολυσύχναστη παραλία του Lady’s Mile.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Independent, οι πύραυλοι αυτοί κοστίζουν £105,000 έκαστος και έχουν χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις εναντίον του ISIS στη Συρία και στο Ιράκ. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Μήπως τελικά τα social media δεν φταίνε όσο νομίζαμε για τη ψυχική υγεία των εφήβων;

Article featured image

Σπάνιο μεσαιωνικό δαχτυλίδι βρέθηκε στην αρχαιότερη πόλη της Νορβηγίας

Article featured image

Τον απέλυσαν για ένα λάθος στα ρέστα ενός καφέ και τώρα θα πάρει αποζημίωση