Το 10ο Rialto World Music Festival ρίχνει αυλαία με Amalgamation Choir και Rumba Attack

Με κυπριακό άρωμα ολοκληρώνεται την Τρίτη 21 Ιουλίου το Rialto World Music Festival στην Πλατεία Ηρώων.

Δύο πολύ αξιόλογα σχήματα που συνδιαλέγονται με την World Music ενώνουν δυνάμεις και δίνουν διαδοχικά το δικό τους στίγμα και χρώμα στο φεστιβάλ.

 


Article featured image
Article featured image


Η Amalgamation Choir αρχίζει το πρόγραμμα στις 20.30 και οι Rumba Attack ακολουθούν στις 21.15.


Το Rialto World Music Festival που τιμήθηκε φέτος με το βραβείο EFFE Label 2015-2016 και που από το 2011 έχει ενταχθεί στο European Forum of World Wide Music Festivals, είναι ένα φεστιβάλ που αγκαλιάστηκε από το κοινό, κτίζοντας με την πάροδο των χρόνων μια γερή βάση πιστών θεατών που παρακολουθεί συστηματικά τις παραστάσεις του.

Ταυτόχρονα, το φεστιβάλ παραμένει ανοικτό και υποδέχεται συνεχώς νέους θεατές, όλων των εθνικοτήτων, που απολαμβάνουν το άκουσμα των μουσικών του κόσμου στην όμορφη ατμόσφαιρα της Πλατείας Ηρώων, πάντα με ελεύθερη είσοδο.

 

Amalgamation Choir

Μια συναυλία-γιορτή της ανθρώπινης φωνής και των δυνατοτήτων της προσφέρει η Χορωδία Amalgamation. Μια ομάδα από γυναικείες φωνές  που ερμηνεύει παραδοσιακότροπες πρωτότυπες συνθέσεις, όπως και διασκευασμένα παραδοσιακά τραγούδια υπό την καθοδήγηση της Βασιλικής Αναστασίου. Ένα ταξίδι που ισορροπεί μεταξύ του δροσερού Μεσογειακού ήχου, της ηχούς των βουνών των Βαλκανίων και των πλούσιων ηχοχρωμάτων της πολυφωνίας. Η Χορωδία Amalgamation δημιουργήθηκε εδώ και ένα χρόνο με αφορμή τη συνύπαρξή των συντελεστών της στο μουσικό χωριό Φέγγαρος.

 

Rumba Attack

Το ρεπερτόριο των Rumba Attack περιλαμβάνει ποικιλία ρυθμών και μουσικών όπως  World, Ethnic, Latin, Jazz, Flamenco και βεβαίως Rumba και Blues. Θα παρουσιάσουν δικές τους συνθέσεις, γνωστά παραδοσιακά Ελληνικά τραγούδια ενώ παρέα με δύο φιλοξενούμενους καλλιτέχνες θα μας ταξιδέψουν σε νέα έθνικ ακούσματα.

Τους Rumba Attack αποτελούν οι: Κωνσταντίνος Λύρας: Κιθάρα, Σάββας Θωμά: Καχόν, Κρουστά, Φωνή και Μέμνων Αρέστης: Κιθάρα. Στο μουσικό ταξίδι τους στο Rialto World Music Festival τους πλαισιώνουν η Ελισάβετ Θεοδώρου στο φλάουτο και η Έλλη Μιχαήλ στο σαξόφωνο.

 

Τρίτη 21 Ιουλίου, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, 20.30, είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες 77777745, www.cyprusrialtoworldmusic.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ