Μετά το Βερολίνο και το Τεχνόπολις σειρά έχει το Γρανάζι στη Λευκωσία

Μετά το Βερολίνο και το EUNIC jazz festival αλλά και το Τεχνόπολις τζαζ φεστιβάλ στην Αθήνα, το Αντρέας Ροδοσθένους Ethnic Jazz Ensemble συνεχίζει να παρουσιάζει τη μουσική του εδώ στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.

 


Article featured image
Article featured image

Η αμέσως επόμενη εμφάνιση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη, 21 του Ιούλη, στο Γρανάζι, στη Λευκωσία, ενώ το σχήμα θα εμφανιστεί επίσης και στο Paradise Jazz Festival του Πωμού τον Αύγουστο.

Ένα γκρουπ που φτιάχτηκε για την ηχογράφηση του πρώτου προσωπικού άλμπουμ του Ανδρέα Ροδοσθένους με τίτλο «Simplicity» (Απλότητα), αλλά έκτοτε συνεχίζει να αφήνεται στη μαγεία της διαδραστικής μουσικής και του αυτοσχεδιασμού.

Μάλιστα, όπως μας ενημερώνει ο ίδιος ο Ροδοσθένους, «ήδη ξεκίνησα να γράφω νέα μουσική για τον 2ο δίσκο, έτσι μάλλον αρχές του 2016 θα έχουμε μια νέα δουλειά να παρουσιάσουμε. Η δημιουργία δεν σταματά ποτέ!».

Η συνεργασία των τεσσάρων μουσικών σε σχέση με την διαδραστική και αυτοσχεδιαστική μουσική ωριμάζει με τα χρόνια και δίνει πάντα καινούριες όψεις. Μέσα από αυτή τη διαδικασία βγαίνουν τα κομμάτια του γκρουπ που έχει στον τίτλο του τον όρο ethnic jazz.

Πρόκειται στην ουσία για μουσική που χτίζει γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα σε ακούσματα και μνήμες που προέρχονται από Ανατολή και Δύση παίρνοντας η ίδια ένα σύγχρονο πρόσωπο.

 



Το σχήμα αποτελούν οι Ανδρέας Ροδοσθένους (άταστο ηλεκτρικό μπάσο), Γιώργος Μορφίτης (πιάνο), Άλκης Αγαθοκλέους (νέυ) και Στέλιος Ξυδιάς (ντραμς).

 




Album Simplicity small sample...

This is a small sample from the CD "Simplicity" with Andreas Rodosthenous on Bass, Alkis Agathokleous on the Ney, Stelios Xydias on the Drums and Giorgos Morfitis on the Piano.


Posted by Andreas Rodosthenous on Thursday, 12 March 2015


 

Περισσότερες πληροφορίες για το event εδώ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ