Αυτή είναι η ιδανική ηλικία να παντρευτείς για να μη χωρίσεις

Αν θες να παντρευτείς και να διατηρηθεί ο γάμος σου, παντρέψου από τα 27 μέχρι τα 32.

 


Article featured image
Article featured image

Μια έρευνα που έκανε ο καθηγητής Nicholas Wolfinger από το πανεπιστήμιο της Γιούτα στις ΗΠΑ, αποκαλύπτει ποια είναι η ιδανική ηλικία για να παντρευτείς αν δεν θες να χωρίσεις.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Institute of Family Studies, και σύμφωνα με αυτά ο Wolfinger ισχυρίζεται πως όσοι παντρεύονται στα 27 περίπου χρόνια τους εμφανίζουν λιγότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο σε σχέση με όσους παντρεύονται πολύ μικρότεροι. Αυτό ίσχυε και τη δεκαετία του 90. 

Όμως αυτό που αλλάζει είναι πως στη νέα του έρευνα διαπίστωσε πως το νούμερο που δείχνει την πιθανότητα να πάρεις διαζύγιο αλλάζει και πάλι μετά τα 35 και μάλιστα αυξάνεται ραγδαία.

Η έρευνα βασίστηκε σε στατιστικά στοιχεία που ο καθηγητής συγκέντρωσε για μια 4ετία από τις αρχές του 2006 μέχρι και το 2010  από το National Survey of Family Growth (NSFG).

Ο ίδιος ο καθηγητής υποστηρίζει πως χωρίς καμμιά αμφιβολία όσοι παντρεύονται μετά τα 32 του εμφανίζουν τα τελευταία χρόνια μεγάλες πιθανότητες να χωρίσουν και ο ίδιος το αποδίδει στο γεγονός πως άργησαν πολύ να βρουν κάποιον που είτε να θέλει να τους παντρευτεί, είτε οι ίδιοι τον εμπιστεύονταν αρκετά και αυτό τους δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις αφού είναι πιο επιφυλακτικοί με όλους.

Βέβαια το τονίζουμε πως η έρευνα αφορά ζευγάρια στις ΗΠΑ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ