Αυλαία για το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού το ερχόμενο Σάββατο 1η Αυγούστου

Σε πολύ λίγες μέρες σηκώνει αυλαία το φετινό, επετειακό 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, που θα πραγματοποιηθεί στo Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη, από την 1 μέχρι και τις 8 Αυγούστου.

 


Στην έναρξη του Φεστιβάλ θα μας «οδηγήσει» ο Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού με ένα ποδηλατικό γύρο που θα αρχίζει στις 19.30 από την Πλατεία Κάστρου και θα τελειώνει στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη μερικά λεπτά πριν από την επίσημη έναρξη.

Αντλώντας έμπνευση από την ταινία έναρξης, Bikes Vs Cars, το Φεστιβάλ καλεί όλους τους ποδηλάτες να συμμετέχουν στην όμορφη αυτή βόλτα, κάνοντας στην άκρη τα... αυτοκίνητα!

Ταινία έναρξης για φέτος είναι το Bikes Vs Cars που θα προβληθεί στις 20.30 παρουσία της παραγωγού του, Elin Kamlert.

Ποδήλατο ή αυτοκίνητο; Aυτό είναι το ερώτημα που θέτει το ντοκιμαντέρ του Fredrik Gertten, φέρνοντας στην επιφάνεια το καθημερινό, παγκόσμιο κυκλοφοριακό δράμα. Ακτιβιστές και πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο προσπαθούν να κάνουν την ποδηλασία τρόπο ζωής. Θα το επιτρέψουν όμως τα οικονομικά συμφέροντα;

 Στη συνέχεια, στις 22.30 o Δημήτρης Ζαχαρίου «συναντά» τον Άνθρωπο με την Κινηματογραφική Μηχανή σε μια οπτικοαουστική παράσταση (βλέπε κεντρική φωτογραφία) με τον Ανδρέα Ροδοσθένους στο μπάσο και τον Ανδρέα Στεφάνου στα κρουστά. To μουσικό σχήμα θα παρουσιάσει νέα μουσικά ακούσματα για τη θρυλική βουβή ταινία του Dziga Vertov, η οποία πρόσφατα ψηφίστηκε από 300 κριτικούς και σκηνοθέτες ως το καλύτερο ντοκιμαντέρ όλων των εποχών. Ο Άνθρωπος με την Κινηματογραφική Μηχανή καταγράφει την καθημερινή ζωή στις μεγαλουπόλεις της Σοβιετικής Ένωσης κατά τη δεκαετία του ’20.

Mε ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα με 21 ταινίες ντοκιμαντέρ από oλόκληρο τον κόσμο σε πρώτη παγκύπρια προβολή, διακεκριμένους καλεσμένους, εργαστήρια για επαγγελματίες DOCSTALK και δροσερά mojito από το δημοφιλές festival bar, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού θα συνεχιστεί μέχρι και τις 8 Αυγούστου.

 

Για το αναλυτικό πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ

Υπότιτλοι: Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να αποτείνεστε στο τηλέφωνο 99 517 910, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.filmfestival.com.cy, καθώς και στη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook: “Lemesos International Documentary Festival”.

Είσοδος: €2 ανά ταινία / €25 κάρτα φεστιβάλ (για όλες τις προβολές)

Προπώληση καρτών φεστιβάλ: Chaplin’s Bar (Σαριπόλου 13)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ