Ροκ και ψυχεδέλεια στον Άγιο Σωζόμενο

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Undersound παρουσιάζει το stoner - psychedelic ροκ φεστιβάλ «Into The Limbo», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο εγκαταλελειμμένο χωριό του Αγίου Σωζόμενου, την Παρασκευή στις 7 του Αυγούστου.

 

(Η φωτογραφία είναι από το αντίστοιχο φεστιβάλ πριν λίγα χρόνια)

 


Article featured image
Article featured image

Οι μπάντες που θα εμφανιστούν στο φεστιβάλ είναι:

 

LORD 13 (GR)

Οι Lord 13 σχηματίστηκαν το 1999. Άρχισαν να παίζουν με κάθε ευκαιρία και σύντομα απέκτησαν τη φήμη ενός high energy / heavy rock live act.

Το 2000, ηχογράφησαν το πρώτο τους demo, το «Embrace», το οποίο κυκλοφόρησε από χέρι σε χέρι. Το «Ball Of Pain» αποτέλεσε το πρώτο τους video clip, με συχνές τηλεοπτικές μεταδόσεις στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Το 2002 κυκλοφόρησαν ένα δεύτερο demo, με τίτλο «Hell Ride» και εδραιώθηκαν ως μία από τις αντιπροσωπευτικότερες μπάντες της heavy / psychedelic rock σκηνής στην Ελλάδα.

Παράλληλα, κατόρθωσαν να δημιουργήσουν το δικό τους label (Faster Louder) και το 2004 μπήκαν στο studio για να ηχογραφήσουν το ντεμπούτο τους album.

Ένα χρόνο μετά, διοργάνωσαν το 1ο Summer Rock Music Festival στην Αντίπαρο, με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των σπουδαίων συγκροτημάτων της εγχώριας σκηνής!

Το 2006, κυκλοφόρησε τελικά το ομώνυμο ντεμπούτο τους, «Lord 13», αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από τον τύπο. Ταυτόχρονα, παρουσίασαν και το δεύτερο video clip τους, για το «Bad Water Booze».

Πέντε χρόνια πέρασαν μέχρι η μπάντα να επανέλθει δισκογραφικά με το «2013», που κυκλοφόρησε το 2011, σε βινύλιο και CD.

Η υποδοχή του κοινού υπήρξε και πάλι θερμή. Στο album συμμετέχει κάνοντας φωνητικά σε ένα κομμάτι («Wicked Thing») ο Ben Ward των Orange Goblin!

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, οι Lord 13 έχουν μεταδώσει τη μουσική τους μέσα από εκστατικά ηλεκτρισμένα live, ενίοτε συνοδεύοντας ονόματα όπως οι Hawkwind, Nebula, Orange Goblin, Los Natas, Eight Hands For Kali, Great Coven, Kayser, Red Fang κ.α.

 

 

Last Rizla (GR)

Οι Last Rizla ξεκίνησαν να παίζουν μουσική στη Σύρο πριν από πολλά χρόνια. Τότε έπαιζαν experimental fusion punk και το 2009 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο album τους. Από το 2010 και μετά επιδίδονται σε ένα οργασμικό instrumental heavy rock παραλήρημα που κάνει τα κεφάλια σας να φεύγουν από το σβέρκο σας. Καμιά φορά στα live τραγουδάει και ο Σταύρος των Sadhus!

To 2014 κυκλοφόρησαν το Seamen.

Αν θέλετε να καταλάβετε την ουσία των Last Rizla, και όχι απλά του «Seamen», θα πρέπει να λάβετε υπόψη σοβαρά τον τίτλο του δεύτερου κομματιού. ΤΣΙΜΕΝΤΟ.

Συνοψίζει την ουσία των Last Rizla περισσότερο από οτιδήποτε. Βάρος, πολύ βάρος, ασήκωτο βάρος, συνδυασμένο με υπνωτιστική ρυθμικότητα και μια σπονδυλωτή ζεστή δομή που αποφεύγει τα ανούσια ξεσπάσματα δίνοντας τους λυτρωτικό χαρακτήρα, όπως οφείλουν να έχουν σε τέτοια μουσική, όταν έρχονται. Ένα σταθερό story telling που κάνει την απόσταση από το πρώτο λεπτό μέχρι το εικοστό όγδοο να μοιάζει με μια στιγμή. Τα πάντα από το ολοκληρωτικά (d.i.y.) γκρίζο με γκρίζο εξώφυλλο μέχρι την τελευταία πινελιά παραμόρφωσης, λειτουργούν ταγμένα σε ένα ενιαίο concept.

 

 

The Ladderman (CY)

Οι «The Ladderman» είναι ένα τετραμελές ροκ συγκρότημα, το οποίο συστάθηκε τον Αύγουστο του 2011. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Ανδρέα Ματθαίου στην κιθάρα/φωνητικά, Στέλιο Μοσφιλιώτη στο μπάσο, Ρολάνδο Λαζίδη στην κιθάρα/φωνητικά και Ιάκωβο Στυλιανίδη στα τύμπανα.

Ο κύριος στόχος του συγκροτήματος είναι η σύνθεση καινούργιου αυθεντικού υλικού. Μερικές κύριες επιρροές των Ladderman είναι συγκροτήματα όπως οι Queen of the stone Age, Tool, The Beatles και Kyuss. Οι Ladderman έχουν επίσης εμφανιστεί σε μερικά από τα πιο μεγάλα φεστιβάλ του νησιού όπως είναι ο Φέγγαρος (2013) και το Power of the Night IX (2014).

Αυτή την περίοδο οι Ladderman ασχολείται με την ηχογράφηση του 1ου του δίσκου, ο οποίος υπολογίζεται να κυκλοφορήσει το φθινοπώρο του 2015. Απώτερος στόχος του συγκροτήματος είναι η διοχέτευση του άλμπουμ στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό με σκοπό μελλοντικές συνεργασίες με δισκογραφικές εταιρείες της Κύπρου και του εξωτερικού.

Στο φεστιβάλ «Into the limbo 2015» το συγκρότημα θα παρουσιάσει δικές του συνθέσεις με σκοπό την εδραίωση του συγκροτήματος ως ένα σχήμα που παράγει αυθεντικές ροκ συνθέσεις στο νησί.

 

Crash 'n' Burn (CY)

Οι Crash 'n' Burn δημιουργήθηκαν το 2012 στην Λευκωσία. Ξεκίνησαν σαν instrumental trio και το line up ολοκληρώθηκε δύο χρόνια αργότερα με την προσθήκη τραγουδιστή.

Από τη δημιουργία της μέχρι τώρα, η μπάντα συνθέτει συνεχώς καινούριο υλικό και ετοιμάζεται για την ηχογράφηση του πρώτου της δίσκου. Παράλληλα έχει δώσει αρκετές συναυλίες σε όλο το νησί, με αποκορύφωμα το «άνοιγμα» για τους Nightstalker τον Γενάρη του 2015. Τις ζωντανές εμφανίσεις της χαρακτηρίζουν η εκρηκτική ενέργεια, το πάθος και ο όγκος.

Η μουσική της είναι μία μίξη απο Sludge, Doom, Stoner και R'n'R. Κυριότερες επιρροές των μελών της είναι οι Black Sabbath, οι Electric Wizard, oι Kyuss και οι Motorhead.

 

Isla Fortuna (CY)

Οι Isla Fortuna δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2013 με απώτερο σκοπό τη δημιουργία πρωτότυπης/αυθεντικής μουσικής. Από τότε, το συγκρότημα γράφει καινούριο υλικό. Το καλοκαίρι του 2014, ηχογράφησαν τα τρία πρώτα τραγούδια τους τα οποία θα αποτελούν μέρος για το επερχόμενο τους άλμπουμ.

Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από ένα μείγμα ροκ και ψυχεδέλειας που πηγάζει από τις πολύχρωμες περιόδους των 60s μέχρι την desert σκηνή των 90s και πάρα πέρα. Η φιλοσοφία του συγκροτήματος είναι να δημιουργεί μουσική που σε συνεπαίρνει, χωρίς περιορισμούς στη δημιουργικότητα και τον πειραματισμό.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ