«Ο Μπίλλυ να γίνει σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές»

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καταδικάζει τις οποιεσδήποτε βάρβαρες πράξεις ενάντια στα ανυπεράσπιστα ζώα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του Μπίλλυ, του μικρού σκύλου που ρίχθηκε ζωντανός μέσα σε μηχανή σύνθλιψης χαρτοκιβωτίων. 


Article featured image
Article featured image

Σε σημερινή ανακοίνωση το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου αναφέρει ότι θα ανακοινώσει τον άνοιγμα ειδικού τραπεζικού λογαριασμού και θα παρουσιάσει ταυτόχρονα τα σχέδια για την ανέγερση ειδικού χώρους αναφοράς – μνημείου όπως επίσης και ενός επιμορφωτικού κέντρου πληροφόρησης και διαφώτισης για τα θέματα της ευημερίας και προστασίας των ζώων. Προσθέτει ότι «ο χώρος ταφής του Μπίλλυ θα πρέπει να είναι πλέον σημείο αναφοράς και παράδειγμα για τους ανθρώπους και τις επόμενες γενιές».

Το Κόμμα για τα Ζώα ζητά από την κυβέρνηση Αναστασιάδη να επισπεύσει, μεταξύ άλλων, τη νομοτεχνική μελέτη του κανονισμού που αφορά τα καταστήματα πώλησης ζώων, την νομοτεχνική μελέτη που αφορά τους εκτροφείς ζώων και την ρύθμιση λειτουργίας των καταφυγίων και να βάλει φρένο στις οποιεσδήποτε σκέψεις για την δημιουργία δελφιναρίων ή με φώκιες.

Ζητεί επίσης από την κυβέρνηση να βάλει φρένο στη δημιουργία πάρκου ή σφαγείου κροκοδείλων, να ρυθμιστεί άμεσα το θέμα της εισαγωγής εξωτικών και άλλων μεγάλων ζώων, να επανεξεταστεί η νομοθεσία που αφορά τη λειτουργία των ζωολογικών κήπων στη χώρα μας, και να προχωρήσει άμεσα και με ταχύτατους ρυθμούς τη δημιουργία του Ανεξάρτητου φορέα για την ευημερία των ζώων.

Τέλος, ζητεί την επιτήρηση για την άμεση και σωστή εφαρμογή των νομοθεσιών που αφορούν την ευημερία των ζώων και του περί σκύλων νόμος. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ