«Δεν χρειάζεται το σύμφωνο συμβίωσης στην Κύπρο»

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, ανέφερε χθες μετά από σχετική εγκύκλιο που διαβάστηκε στους ιερούς ναούς, πως στην μικρή μας πατρίδα το σύμφωνο συμβίωσης δεν χρειαζόταν αφού γνωρίζουμε την συμπεριφορά του λαού μας, την αγάπη που έχει προς την οικογένεια.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως σχολίασε «η οικογένεια στην Κύπρο, είναι ενωμένη, είναι η μεγάλη οικογένεια, οι γονείς τα παιδιά , αλλά και οι παππούδες. Μπορεί στην Ευρώπη  και στην Αμερική, να χρειάζεται αυτό το συμφωνητικό συμβίωσης, όμως στην Κύπρο δεν χρειαζόταν».

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα έστω και αργά, μερικοί που είναι υπέρμαχοι αυτού του συμφώνου, να προσγειωθούν και να δουν το καλό το δικό τους και της  οικογένειας τους.

Επεσήμανε ακόμη πως αν μέσα στην οικογένεια δεν υπάρχει η θρησκευτικότητα, δεν δεσπόζει μέσα τους ο σωτήρας Χριστός, δεν θα δουν μέρες καλές, δεν θα είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

«Την χαρά, την φέρει ο ίδιος ο Θεός και η παρουσία του Θεού», προσθέτοντας πως  όταν ο Θεός απουσιάζει από την καρδιά των ανθρώπων δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να αντικαταστήσει την παρουσία του Θεού.

«Ας προσγειωθούν ας ταπεινωθούν ας δουν την πραγματικότητα αν πράγματι θέλουν να κάνουν μια καλή και ευτυχισμένη οικογένεια και εμείς ευχόμεθα όλες οι οικογένειες της Κύπρου να είναι χαρούμενες και ευτυχισμένες και να έχουν μέσα τους το Θεό βοηθό και συμπαραστάτη», κατέληξε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ