20 νέες σχεδιαστικές συνεργασίες [από την ΙΚΕΑ]

Στις 12 Μαΐου, στα πλαίσια του ΙΚΕΑ Democratic Design Day, η ΙΚΕΑ προσκάλεσε δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο να ρίξουν μια ματιά στα παρασκήνια του «εργοστασίου ιδεών» της στο Älmhult της Σουηδίας.

 


Article featured image
Article featured image

Νέες συναρπαστικές συνεργασίες στο χώρο του σχεδιασμού παρουσιάστηκαν μαζί με τα αποτελέσματα της ετήσιας έκθεσης της ΙΚΕΑ «Ζωή στο σπίτι» που αφορά σπίτι και φαγητό και η ΙΚΕΑ έδωσε μια γεύση από τις μελλοντικές ιδέες πάνω στην επίπλωση του σπιτιού με παιχνιδιάρικο στιλ.

«Έχουμε αποφασίσει να ξεκινήσουμε συνεργασίες με έξυπνα και παθιασμένα άτομα από όλο τον κόσμο που μοιράζονται το όραμά μας για δημοκρατικό σχεδιασμό - δημιουργώντας υπέροχα και προσιτά προϊόντα», λέει ο Marcus Engman, Διευθυντής Σχεδιασμού της ΙΚΕΑ Σουηδίας.

«Είμαστε περίεργοι να δούμε το αποτέλεσμα στην επίπλωση  του σπιτιού, μετά από συνεργασίες με σχεδιαστές από άλλες βιομηχανίες. Και είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη συνεργασία μας με μερικούς από τους πιο συναρπαστικούς σχεδιαστές μόδας».

Η Katie Eary, είναι σχεδιάστρια ανδρικής μόδας, «street wear», με έδρα το Λονδίνο και σχεδιάζει μια συλλογή για την ΙΚΕΑ βασισμένη σε «ένα δείπνο», που είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2016. «Είμαι σχεδιάστρια ανδρικής μόδας αλλά αγαπώ τα έπιπλα και τα αντικείμενα για το σπίτι, έτσι ένιωσα αμέσως ότι μπορώ να προσφέρω κάτι εδώ», δήλωσε η Katie Eary.

 



 

Ο Martin Bergström χρησιμοποιεί μόνο μαύρο, λευκό και αποχρώσεις του γκρι σε μια σύγχρονη ερμηνεία της Ινδίας. «Είναι πρωτοπόρος, ανοικτός στις προκλήσεις και στη δουλειά του αναμειγνύονται ο χορός, η τέχνη και η μόδα. Δημιουργεί πάντα κάτι απρόσμενο και καινοτόμο», λέει ο Marcus Engman.

Ο Walter Van Beirendonck θα δώσει παιχνιδιάρικο ύφος και θα κινήσει την περιέργεια με τον μοντερνισμό που θα χαρακτηρίζει τη δική του συλλογή ΙΚΕΑ. «Θέλαμε να συνεργαστούμε με τον Walter λόγω του τρόπου που δουλεύει με τα υλικά και τα γραφικά μοτίβα, καθώς και τις ιστορίες για τη ζωή που εξιστορούν οι συλλογές μόδας του,» εξηγεί ο Marcus Engman.

 



 

Η νέα έκθεση της ΙΚΕΑ «Ζωή στο Σπίτι», διερευνά το πώς οι άνθρωποι συναντιούνται και τρώνε μαζί. Ένα ενδιαφέρον εύρημα είναι ότι ο σχεδιασμός και η λειτουργία της κουζίνας πραγματικά επηρεάζει την ποσότητα των υπολειμμάτων φαγητών. Η έκθεση βασίζεται στις συνήθειες και τις επιθυμίες 8.500 ανθρώπων από όλο τον κόσμο.

Εξερευνήστε την ψηφιακή έκθεση ΕΔΩ.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ