Η MasterCard αντικαθιστά τους κωδικούς με selfie

Η MasterCard, εξετάζει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τα νούμερα με φωτογραφίες. 

 


Article featured image
Article featured image

Οι νέες γενιές έχουν ήδη προλάβει να εξοικειωθούν σε τεράστιο βαθμό με τις selfies.

Την ίδια στιγμή, μια φωτογραφία είναι πολύ πιο άμεσος αλλά και ευχάριστος τρόπος να «ξεκλειδώνεις» έναν λογαριασμό.

Γιατί λοιπόν να μην εισαχθεί ένα νέο σύστημα ελέγχου, που πέραν από τις πολλές διευκολύνσεις, θα συμβαδίζει και με την εποχή του;

Σε αρκετές περιπτώσεις χάκερς καταφέρνουν και σπάνε τους κωδικούς, ενώ παράλληλα πολλοί χρήστες τους ξεχνούν. Με την χρήση των selfies, αυτά τα προβλήματα φαίνεται πως θα ξεπεραστούν.

«Η νέες γενιές έχουν εξοικειωθεί με τις selfies. Νομίζω πως θα βρουν αυτήν την ιδέα ενδιαφέρουσα. Θα την αγκαλιάσουν» δήλωσε ο υπεύθυνος για καινοτόμες λύσεις στα θέματα ασφαλείας της εταιρίας, Ajay Bhalla.

Η MasterCard θα ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα ελέγχου σε 500 πελάτες της. Σε αυτό θα χρησιμοποιούνται σκαναρίσματα από αποτυπώματα, αλλά και από selfies για την εισαγωγή στους λογαριασμούς. Αν το τεστ της εταιρίας στεφθεί με επιτυχία, τότε αναμένεται να αντικαταστήσει σταδιακά το παραδοσιακό «σύστημα ελέγχου» μέσω κωδικών.

 Οι πρωτοποριακές ιδέες όμως δεν σταματούν εδώ. Η MasterCard, παράλληλα με τα σκαναρίσματα,  πειραματίζεται στην αναγνώριση φωνής, έτσι ώστε οι πελάτες της να είναι σε θέση να εγκρίνει μια online συναλλαγή, μιλώντας απλώς στο τηλέφωνο του.

Μένει να δούμε πως και πότε θα εφαρμοστούν οι ιδέες της MasterCard, που πολύ πιθανό είναι να φέρουν μια μικρή επανάσταση στα συστήματα ελέγχου. Το σίγουρο όμως είναι πως, αργά ή γρήγορα, θα αποχαιρετίσουμε τους κωδικούς, που ως τώρα αναγκαζόμαστε να απομνημονεύουμε.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ