Αντικατοχική συναυλία στη βόρεια πλευρά της Λευκωσίας

Αντικατοχικές εκδηλώσεις στην Κύπρο του 2015 δεν πραγματοποιούνται μόνο από Ελληνοκύπριους αλλά και από ευαισθητοποιημένους πολίτες και από τις δύο κοινότητες που μαζί ζητούν την απομάκρυνση όλων των στρατών.

 

(Οι φωτογραφίες είναι από την περσινή αντίστοιχη διοργάνωση)

 


Article featured image
Article featured image

Να μην έχει, αλήθεια, περισσότερη ουσία μια αντικατοχική εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν Τουρκοκύπριοι και πραγματοποιείται στη βόρεια πλευρά της Λευκωσίας;

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, ομάδα πολιτών διοργανώνει στις 14 Αυγούστου, στην επέτειο δηλαδή της δεύτερης εισβολής, αντιμιλιταριστική συναυλία στην πλατεία Σελιμιγέ.

Σκοπός της συναυλίας, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού ενάντια στον μιλιταρισμό και στα θέματα της ελευθερίας και της συνύπαρξης των λαών.

«Η συναυλία αποτελεί μέρος του ευρύτερου αγώνα μας ενάντια σε όλους τους στρατούς και στις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής».

Η εκδήλωση έχει ονομαστεί «Αντιμιλιταριστική Ειρηνική Επιχείρηση», μια ονομασία που επιλέγηκε ως έκφραση ειρωνείας προς τον παραπλανητικό χαρακτηρισμό που χρησιμοποιείται από την Τουρκία για την τουρκική εισβολή ως υποτιθέμενη «ειρηνική επιχείρηση».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η διαφημιστική εκστρατεία της εκδήλωσης, όπως και οι προηγούμενες συναυλίες, έτυχαν ιδιαίτερης προσοχής.

«Για την προώθηση της εκδήλωσης χρησιμοποιείται μια τροποποιημένη αντιμιλιταριστική εκδοχή του γνωστού λογότυπου που συναντάται συνήθως σε στρατιωτικές περιοχές και σε στρατόπεδα του κατοχικού στρατού. Αντί ο στρατιώτης να κρατάει στο χέρι ένα όπλο (σύμβολο πολέμου), κρατάει μια κιθάρα».

Ακόμη, η φράση «Προσοχή στρατιωτική ζώνη» αντικαθίσταται από τη φράση «Προσοχή μη στρατιωτική ζώνη».

Στη συναυλία θα συμμετέχουν, όπως κάθε χρόνο, οι BANDİSTA καθώς και άλλα συγκροτήματα που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

 

Για το Facebook event πατήστε εδώ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ