Είναι ωραία να δουλεύεις τον Αύγουστο [10+1 λόγοι που το αποδεικνύουν]

Και ειδικά την βδομάδα του 15αύγουστου που… δεν κινείται φύλλο!

 


Article featured image
Article featured image

Γράφουν (άρα δουλεύουν) οι Μιχάλης Μιχαηλίδης & Γιώτα Κούμουρου

 

Λίγο ότι όντως απολαμβάνουμε να δουλεύουμε αυτές τις μέρες, αλλά πολύ περισσότερο μια ανάγκη μας να πείσουμε τους άλλους αλλά πρωτίστως τους εαυτούς μας ότι είναι ωραίο να δουλεύεις ενώ ολόκληρη σχεδόν η πόλη είναι «κλειστή λόγω διακοπών»… μας έδωσε την ιδέα να βρούμε λόγους που αποδεικνύουν του λόγου του αληθές.

Αυθυποβολή λέγεται! Το λες, το γράφεις, το διαβάζεις, το διαβάζεις ξανά και που ξέρεις… στο τέλος μπορεί και να το πιστέψεις.

Και τότε, ναι, θα πειστείς πως όντως είναι ωραία να δουλεύεις τον Αύγουστο... Μπορεί και ‘να ναι τελικά!



Διάβασε τους 10+1 λόγους και αποφάσισε!



Γιατί είναι ωραία να δουλεύεις* τον Αύγουστο;

1. Γιατί όλα τα parking κάτω από την σκιά των δέντρων αλλά και οπουδήποτε αλλού υπάρχει διαθέσιμη σκιά, είναι ελεύθερα -έστω κι αν αργήσεις το πρωί να φτάσεις στο γραφείο.

2. Γιατί η ησυχία στο γραφείο είναι εκκωφαντική και άρα το έδαφος είναι πρόσφορο για δημιουργική εργασία.

3. Γιατί δεν κτυπάει κάθε 10 λεπτά το τηλέφωνο.

4. Γιατί ο όγκος των emails στο Outlook δεν είναι μεγάλος. Κατ’ ακρίβεια, είναι πολύ μικρός έως ανύπαρκτος.

5. Γιατί όλοι οι εξωτερικοί συνεργάτες σου είναι με άδεια (ή σχεδόν όλοι), οπότε σου φεύγει η έγνοια (έστω για λίγες μέρες) ότι μπορεί να ξέχασες να στείλεις κάτι σε κάποιον, ότι μπορεί να ξέχασες να πας σε μια επαγγελματική υποχρέωση ή ότι μπορεί να έστησες κάποιον στο ραντεβού.

6. Γιατί αν χρειαστεί να βγεις έξω για δουλειά, δεν σου παίρνει περισσότερο από 10 λεπτά να πας οπουδήποτε, αφού οι δρόμοι είναι ερημικά άδειοι.

7. Γιατί όπου κι αν πας για φαγητό το μεσημέρι, είτε για take away είτε για dine in, εξυπηρετείσαι σε χρόνο λιγότερο απ’ ότι χρειάζεται ο Usain Bolt να φτάσει από την εκκίνηση ως το τέρμα στα 100 μέτρα.

8. Γιατί μπορείς άνετα να φας στο γραφείο σου, χωρίς να ακούς γκρίνια ότι μυρίζει το φαγητό. Εντάξει δα, δεν θα ψήσουμε και ρέγγα.

9. Γιατί για πρώτη φορά μπορείς να κάνεις πάρτι με το aircondition, να ανεβάσεις ή να χαμηλώσεις θερμοκρασίες όποτε θέλεις, και να μην ακούς ατάκες τύπου «παιθκιά επαγώσαμε» ή «εν πολλή ζέστη, μα εν δουλέφκει το A/C;» ή «μα που εμπήκα, στον Βόρειο Πόλο;».

10. Γιατί επιτέλους μπορείς να βάλεις μουσικές στη διαπασών.

11. Γιατί στη δική μας δουλειά προσφέρεται το κλίμα για πιο light άρθρα σαν κι αυτό που μόλις διάβασες.



Καλά μπάνια!

 

* Το κείμενο αυτό είναι καθαρά προσωπικό και εννοείται πως δεν αφορά σε όλα τα επαγγέλματα -αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχει κόσμος του οποίου οι συνθήκες εργασίας, με τέτοιες θερμοκρασίες, είναι αρκετά δύσκολες τέτοια περίοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ