«Τα beach parties προσθέτουν στο τουριστικό προϊόν»

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Δήμαρχου της Αγίας Νάπας, Γιάννη Καρούσου, ότι ο Δήμος προσδοκά τον τερματισμό των πολυπληθών και ανεξέλεγκτων beach parties στην πόλη, προκάλεσαν την αντίδραση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α).

 


Article featured image
Article featured image

Ο σύνδεσμός, εξέφρασε την αντίδραση του με ανακοίνωσή, η οποία αναφέρει:

«Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε τις τελευταίες  δηλώσεις του Δήμαρχου Αγίας Νάπας κύριου Καρούσου αναφορικά με τη διοργάνωση από ιδιώτη ή ιδιώτες καλοκαιρινών εκδηλώσεων στις παραλίες (beach parties). Από τη στιγμή που διοργανώνονται αδειοδοτημένες και καθ’ όλα υγιείς και αυστηρά ελεγχόμενες τέτοιες εκδηλώσεις ουδόλως θα έπρεπε να πολεμούνται με τέτοιο τρόπο από το δήμαρχο και τους άλλους τοπικούς άρχοντες.

Τέτοιες εκδηλώσεις, προσθέτουν στο τουριστικό προϊόν της περιοχής και το επιχείρημα ότι αν οι τουρίστες δεν θα πάνε στις εκδηλώσεις αυτές, θα πάνε κατ΄ ανάγκην κάπου αλλού κινείται στη σφαίρα του αυθαίρετου συμπεράσματος.

Οι τουρίστες πηγαίνουν εκεί γιατί περνάνε καλά και ενδεχομένως κάποιοι να έχουν επιλέξει την περιοχή αυτή για τις διακοπές τους γιατί υπάρχουν και τέτοιες εκδηλώσεις. Διαφορετικά θα ήταν κλεισμένοι τις πλείστες μέρες των διακοπών τους στις ξενοδοχειακές μονάδες με ότι αυτό συνεπάγεται.

Καλούμε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής, να ενθαρρύνουν και να βοηθούν τέτοιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες εφόσον διεξάγονται κάτω από συγκεκριμένους όρους, που ασφαλώς δεν θα πρέπει να είναι και καταστροφικοί για τους διοργανωτές.

 Ως οργάνωση, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μέσα σε πνεύμα συνεργασίας όλα τα προβλήματα της περιοχής, κάνοντας τη σωστή διάγνωση ώστε να μπορούν να προσφερθούν και οι ανάλογες θεραπείες».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ