Χάκαραν γνωστή ιστοσελίδα απιστίας [στη δημοσιότητα ονόματα άτακτων συζύγων]

Χάκερς δημοσιεύσαν διευθύνσεις, ονόματα και λογαριασμούς πιστωτικών καρτών από την ιστοσελίδα γνωριμιών για παντρεμένους, Ashley Madison.

 


Article featured image
Article featured image

Τα δεδομένα είναι προσβάσιμα μόνο μέσω κρυπτογραφημένων browsers.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν εντοπίσει τη διαρροή των δεδομένων, αλλά δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν τη γνησιότητά τους.

Η κλοπή των στοιχείων, ωστόσο, είναι δεδομένη και ο κίνδυνος να προκληθούν μεγάλα προβλήματα από τη δημοσιοποίησή τους, ορατός.

Τον Ιούλιο, η ομάδα χάκερς που κατάφερε να διεισδύσει στα δεδομένα της ιστοσελίδας, αυτοαποκαλέστηκε «ομάδα των επιπτώσεων», ενώ στα στοιχεία που εκλάπησαν υπήρχαν και παντρεμένοι που είχαν διαγράψει το λογαριασμό τους.

Οι υπεύθυνοι της  Ashley Madison χαρακτήρισαν την πράξη αυτή εγκληματική και δήλωσαν ότι συνεργάζονται απόλυτα με τις αρχές, προκειμένου να βρεθούν οι ένοχοι.

«Οι εγκληματίες έχουν ορίσει οι ίδιοι τον εαυτό τους ως δικαστές της ηθικής, ένορκοι και δήμιοι, κρίνοντας ότι είναι ικανοί να επιβάλουν την προσωπική έννοια της αρετής στο σύνολο της κοινωνίας. Εμείς δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί και να επιτρέψουμε σε κλέφτες να επιβάλουν την προσωπική τους ιδεολογία στο σύνολο των πολιτών», συμπλήρωσε στη δήλωσή της η εταιρία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ