ΛΟΑΤΙ ακτιβιστές κατηγορούν το Χόλιγουντ

Τον Σεπτέμβρη κυκλοφορεί ταινία για την πρώτη επανάσταση που έγινε υπέρ των γκέι δικαιωμάτων, η ΛΟΑΤΙ κοινότητα, όμως, την μποϊκοτάρει.

 


Article featured image
Article featured image

Η ταινία βασίζεται στις βίαιες ταραχές που είχαν γίνει το 1960 στο μπαρ Stonewall στη Νέα Υόρκη και που αποτέλεσαν την πρώτη σημαντική επανάσταση για την αποδοχή της σεξουαλικής διαφορετικότητας.

Ωστόσο, αμέσως μετά την κυκλοφορία του τρέιλερ της ομώνυμης ταινίας που θα κυκλοφορήσει στις 25 Σεπτεμβρίου, οι ΛΟΑΤΙ ακτιβιστές αντέδρασαν έντονα και μαζεύουν υπογραφές, μιας και οι «αφανείς ήρωες» παρουσιάζονται ως γενναία, αρρενωπά, λευκά αρσενικά.

Στην πραγματικότητα, υποστηρίζουν οι ακτιβιστές, στα επεισόδια έχυσαν το αίμα τους, τρανς, έγχρωμοι, λεσβίες, drag queens, ιερόδουλες, γκέι, μπάι και πανηδονιστές, όλοι ενωμένοι με στόχο να αποκτήσουν δικαιώματα και αξιοπρεπή αντιμετώπιση σε μια εποχή που θεωρούνταν παράνομο να είσαι γκέι στις ΗΠΑ.

Πάντως, σύμφωνα με τους επικριτές, η αφαίρεση των ηρώων αυτών από την ταινία δεν είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει μόνο στην περίπτωση του Stonewall, αφού το Χόλιγουντ έχει μια μακρά ιστορία διαγραφής μειονοτήτων από τις ταινίες του.



Δείτε το επίμαχο τρέιλερ:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ