7 αστεία μυστικά της Google

Η Google, έχει φτάσει στο σημείο να αποτελεί μέρος της καθημερινής μας «ιντερνετικής» ζωής και ένα αναπόσπαστο εργαλείο που δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματά μας.

 


Article featured image
Article featured image

Πόσα όμως γνωρίζουμε πραγματικά για αυτή;

Αυτά λοιπόν, είναι 7 μικρά πράγματα ή ακόμη και «μυστικά» της εταιρείας που δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστά.



1.H Google «αγαπά» τους σκύλους.

Σε σημείο που τα αισθήματά της για τα συμπαθή τετράποδα περιγράφεται στον εταιρικό κώδικα δεοντολογίας. «Η αγάπη της Google για τους στοργικούς μας φίλους είναι μια αναπόσπαστη πτυχή της εταιρικής μας κουλτούρας. Μας αρέσουν οι γάτες αλλά είμαι μια...εταιρεία σκύλων». Έτσι κατά κανόνα, όπως τονίζεται, οι επισκέψεις γατιών στα γραφεία της εταιρείας αποθαρρύνεται...

 

2.H Google στις 23 Αυγούστου του 2013 «έπεσε» για μερικά λεπτά «καταστρέφοντας» το Ιnternet.

Το πρόβλημα χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να αποκατασταθεί αλλά οδήγησε σε μείωση των προβολών σελίδων κατά 40%. Αυτό σημαίνει δύναμη

 

3.Το πρώτο doodle της Google στις 30 Αυγούστου 1998 ήταν αφιερωμένο σε ένα μουσικό φεστιβάλ στο οποίο θα πήγαιναν οι ιδρυτές της Sergey Brin and Larry Pageα και ήθελαν να το «πουν» σε όλους.

Έτσι «εμφανίστηκε» ξαφνικά η από τον Burning Man. Έκτοτε αυτά τα doodles μετατράπηκαν σε μια σημαντική παράδοση της εταιρείας, με στόχο πάντα να δείξουν πως η Google τιμά και διάφορες γιορτές, παγκόσμιες ημέρες, γεγονότα. Μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί περισσότερα από 2000 doodles.

 

4.Η Google ιδρύθηκε στο γκαράζ της διευθύνοντος συμβούλου του YouTube, Susan Wojcicki's.

Οι Sergey Brin και Larry Page ίδρυσαν την εταιρεία το 1998 και τελικά η Wojcicki's έγινε στέλεχος της εταιρείας πριν την πάρει μεταγραφή για τη θέση της διεθύνοντος συμβούλου του YouTube το 2014.

 

5.Ένας τεράστιος πύθωνας αφέθηκε ελεύθερος στα γραφεία της Google στη Νέα Υόρκη.

Το φίδι ανήκε σε έναν υπάληλληο της εταιρείας και επειδή άρχισε να...βολτάρει ανενόχλητος την 1η Απριλίου του 2007 (που είναι η καθιερωμένη Fools' Day, κάτι σαν τη δική μας Πρωταπριλιά) αρκετοί νόμιζαν πως πρόκειται για φάρσα. Δυστυχώς όμως δεν ήταν. Ο πύθωνας τελικά «αιχμαλωτίστηκε» και επέστρεψε στον ιδιοκτήτη της.

 

6.Από το 2009 η Google χρησιμοποιεί κατσίκες για το...κούρεμα του γκαζόν.

Μάλιστα για τη συγκεκριμένη επιλογή έγινε και σχετική επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία. Όπως ανέφερε, η εταιρεία ενοικιάζει τις κατσίκες και προέβη στη συγκεκριμένη επιλογή καθώς θεωρήθηκε πως είναι σαφώς πιο φιλική για το περιβάλλον συγκριτικά με τη χρήση μηχανής κουρέματος του γκαζόν.

 

7.Ο Steve Jobs το 2008 σήκωσε το τηλέφωνο και μίλησε με υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας για να του...παραπονεθεί για το χρώμα του δεύτερου «ο» στο logo της Google.

Όπως υποστήριξε, δεν ήταν η σωστή απόχρωση του κίτρινου. «Κοιτούσα το logo της Google στο iPhone μου και δεν είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα. Το δεύτερο “o” δεν έχει τη σωστή απόχρωση του κίτρινου. Είναι απλά λάθος και θα πως στον Greg να το φτιάξει αύριο. Είσαι οκ με αυτό;» είπε ο Jobs στον Vic Gundotra σύμφωνα με ένα post του στελέχους του Google.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ