Οι πονεμένοι Αγλαντζιώτες ξεσπούν και εκλιπαρούν

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο της Αγλαντζιάς, μέσω της οποίας εκλιπαρούν για μια σειρά από ανακουφιστικά μέτρα εάν τα προγραμματιζόμενα οδικά έργα στην περιοχή προχωρήσουν, δημοσιεύουν επηρεαζόμενοι επιχειρηματίες.

 


Article featured image
Article featured image

Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν οι «Πονεμένοι Αγλαντζιώτες», τάσσονται εναντίον του έργου που «καταστρέφει την Αγλαντζιά και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων».

 

Διαβάστε την επιστολή:

Κύριε Δήμαρχε της Αγλαντζιάς, μετά από διάφορες δηλώσεις σας για το θέμα των Λεωφόρων στην Αγλαντζιά,  θα θέλαμε να φέρετε την εικόνα των σκαμμένων δρόμων και του κομφούζιου που δημιουργούν στο μυαλό σας.  Η εικόνα είναι γνωστή σε όλους μας, όταν εκτελείται κάποιο δημόσιο έργο. 

Σύνηθες φαινόμενο είναι η καθυστέρηση ολοκλήρωσης του οποιουδήποτε έργου, έξω από την υπολογίσιμη χρονική διάρκεια, κάτι που οδηγεί σε αλληλοκατηγορίες μεταξύ κυβερνητικών φορέων, δήμων και κατασκευαστών, ως προς την ευθύνη της καθυστέρησης, αλλά και ως προς το ποιος θα αναλάβει το σχετικό κόστος.

Κατανοητή φανταζόμαστε ότι είναι στο μυαλό σας και η δύσκολη θέση των εμπορευόμενων της περιοχής, κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των έργων, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων που υφίστανται.

Είχαμε έργο, παραδείγματος χάριν, που χρειάσθηκε πέραν των δύο χρόνων για να ολοκληρωθεί σε εμπορική περιοχή της Λάρνακας (Λεωφ. Στρατηγού Τιμάγια) ενώ το ίδιο συνέβη και στους Τάφους των Βασιλέων στην Πάφο, όπου οι εμπορευόμενοι βρέθηκαν σε πολύ δυσχερή οικονομική θέση, με αποτέλεσμα άλλοι να χρεοκοπήσουν και να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και άλλοι να πάθουν ανεπανόρθωτη ζημιά. 

Ποιος είναι υπεύθυνος για την αλλαγή ρυθμών ζωής, την κατάρρευση σχεδίων και ονείρων, την ανατροπή σπουδών, την αποκατάσταση παιδιών και τη διάλυση οικογενειών;

Αυτά κύριε Δήμαρχε της Αγλαντζιάς είναι μερικά από τα πολλά επακόλουθα που υφίστανται οι εμπορευόμενοι, μόνοι και αβοήθητοι, εισπράττοντας μόνο αόριστη κατανόηση και συμπάθεια από κυβερνητικούς, δημοτικούς ή άλλους παράγοντες.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν κατάφορη αδικία προς αυτή την τάξη των συνανθρώπων μας. Αυτό το κατανοείτε;

Κάποια μέτρα που θα ήταν σωστό και δίκαιο να παρθούν για να προστατευθούν αυτοί οι συνάνθρωποι μας είναι:

1)  Κάλυψη ενοικίου για την περίοδο επηρεασμού της επιχείρησης, από την εκτέλεση των έργων.

2)  Αναστολή αποπληρωμής δανείων και άλλων υποχρεώσεων, όπως κοινωνικές ασφαλίσεις, καταβολή δόσεων φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ, εταιρικού φόρου κλπ για την περίοδο που θα αρχίζει με την έναρξη των έργων και να λήγει ένα χρόνο μετά τη λήξη των εργασιών μέχρι να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους οι εμπορευόμενοι.

3)  Καταβολή διαφυγόντος κέρδους για την περίοδο εκτέλεσης των εργασιών. Αυτό μπορεί να υπολογισθεί με βάση το ανάλογο προηγούμενων χρόνων, όπως αυτό φαίνεται από τους επίσημους λογαριασμούς της κάθε επιχείρησης

4)  Καταβολή εφάπαξ ποσού σε κάθε επιχείρηση προς επαναδραστηριοποίηση εάν το χρονικό διάστημα των έργων ξεπερνά σε διάρκεια τους δώδεκα μήνες, αφού η επανάκτηση πελατείας δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα…

5)  Κατά τη διάρκεια των έργων να υπάρχει απαλλαγή από οποιεσδήποτε δημοτικές φορολογίες, όπως φόρο σκυβάλων, δημοτικά τέλη και κόστος εκδόσεων διαφόρων αδειών λειτουργίας.

6)  Καταβολή μακροχρόνιου και χαμηλότοκου δανείου, με εγγύηση της Κυβέρνησης ίσου με 20% του υψηλότερου τζίρου της τελευταίας τριετίας, προς αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και της δυνατότητας επιβίωσης λόγω των νέων συνθηκών, που δημιουργούνται ως συνέπεια των έργων που έγιναν στην περιοχή.

Και σας ερωτούμε Κύριε Δήμαρχε της Αγλαντζιάς, όπως εσείς πρώτος και καλύτερος  προωθείτε αυτό το έργο για τις Λεωφ. Αγλαντζιάς, Λάρνακος και Αμμοχώστου, μπορείτε να διαβεβαιώσετε αυτούς τους ανθρώπους ότι θα μεριμνήσετε να γίνουν τα πιο πάνω; 

Γιατί το μόνο που θα καταφέρετε κύριε Δήμαρχε της Αγλαντζιάς είναι να κάνετε την πόλη μας μια πόλη για να την διέρχονται τα αυτοκίνητα και όχι για να την ζουν και να την χαίρονται άνθρωποι.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω σημεία ισχύουν, στην απίθανη περίπτωση που θα καταφέρετε κύριε Δήμαρχε Αγλαντζιάς να κάνετε το έργο αυτό, να καταστρέψετε δηλαδή την Αγλαντζιά και να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.

Το σίγουρο είναι ότι θα μας βρείτε μπροστά σας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα τα δικά μας και των παιδιών μας.

 

Πονεμένοι Αγλαντζιώτες


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ