Από τον Οκτώβριο και όχι από το Δεκέμβριο το επίδομα τέκνου

Το εφάπαξ ετήσιο επίδομα τέκνου, θα αρχίσει για φέτος να καταβάλλεται από τον Οκτώβριο και όχι από το Δεκέμβριο, όπως συνέβαινε σε προηγούμενα έτη.

 


Article featured image
Article featured image

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να υποβληθεί η αίτηση το συντομότερο δυνατό και να ολοκληρωθεί η εξέταση της από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας «οι οικογένειες με ένα ή δύο εξαρτώμενα τέκνα, καλούνται να υποβάλουν άμεσα τις αιτήσεις τους για παραχώρηση επιδόματος τέκνου, ώστε μέχρι τον Οκτώβριο 2015 να καταστεί δυνατή η καταβολή του ετήσιου επιδόματος τέκνου».

Προσθέτει ότι «οι αιτήσεις για την παραχώρηση επιδόματος τέκνου εξετάζονται με τη σειρά, με βάση την ημερομηνία υποβολής τους».

«Όσες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες δεν έχουν ακόμη αιτηθεί για την παραχώρηση του επιδόματος τέκνου για το έτος 2015, συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης, η οποία μετά την υποβολή της εξετάζεται κατά προτεραιότητα».

Το έντυπο αίτησης για το επίδομα τέκνου και το επίδομα μονογονεϊκής οικογένειας (ενιαίο έντυπο), μπορεί να εξασφαλιστεί από τα γραφεία της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας (Τεύκρου 6, 1066 Λευκωσία), τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, καθώς και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, πατώντας ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ