Χωριό διόρισε γελωτοποιό για τη διασκέδαση των κατοίκων

Το Κόνγουεϊ, ένα χωριουδάκι στη βόρεια Ουαλία διόρισε την Κυριακή έναν... γελωτοποιό, τον πρώτο μετά από 700 χρόνια κατά τη διάρκεια μιας τελετής με έντονα μεσαιωνικό χρώμα.

 


Article featured image
Article featured image

Ο 34χρονος Ράσελ Έργουντ, ο επονομαζόμενος στο εξής "Έργουιντ ο Τρελός", στέφθηκε επίσημος γελωτοποιός του Κόνγουεϊ σε μια γιορτή που περιλάμβανε κυνήγι με γεράκια, ιππότες με πανοπλίες και μια παρέλαση στο χωριό όπου δεσπόζει ένας πύργος με επάλξεις του 13ου αιώνα.   Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο νέος ρόλος του Έργουιντ του Τρελού θα είναι να διασκεδάζει τους περίπου 15.000 συντοπίτες του δύο φορές την ημέρα, τρεις φορές την εβδομάδα, μέχρι τις 29 Αυγούστου.

"Είναι μεγάλη τιμή να μου εμπιστεύονται τον ρόλο του γελωτοποιού του χωριού" είπε ο Ράσελ ο οποίος είναι επαγγελματίας μάγος και καλλιτέχνης του τσίρκου.   Κατά την άσκηση των "καθηκόντων" του ο Ράσελ θα είναι υποχρεωμένος να φοράει στο κεφάλι ένα σκούφο διακοσμημένο με γαϊδουρινά αυτιά, όπως ήταν η παραδοσιακή στολή των γελωτοποιών του 13ου αιώνα.

 Ο Έργουιντ ο Τρελός διαδέχεται στη θέση αυτή τον Τομ τον Τρελό, τον τελευταίο γελωτοποιό του Κόνγουεϊ. Τον είχε επιλέξει ο βασιλιάς Εδουάρδος Α΄ της Αγγλίας ο οποίος είχε αποκλειστεί στην κοινότητα αυτή τον χειμώνα του 1294-95, πολιορκημένος από τους Ουαλούς.


[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ