5+1 λόγοι που αγαπώ τον Σεπτέμβριο!

Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί τον χειμώνα που έπεται αλλά πιο πολύ η έλευσή του «πληγώνει» τους περισσότερους εκεί έξω γιατί επισφραγίζει τη λήξη του καλοκαιριού!

 


Article featured image
Article featured image

Γράφει η Στέλλα Γεωργίου

 

Το τι δακρύβρεχτη ατάκα έχει «παίξει» από νωρίς το πρωί στα social media αποχαιρετώντας το καλοκαίρι δεν περιγράφεται!

Ωστόσο, είτε το θέλουμε είτε το σιχαινόμαστε, ο Σεπτέμβριος είναι εδώ. Κι είμαστε κι εμείς που τον αγαπάμε κι είστε κι εσείς που θέλετε να σας ξυπνήσουμε όταν τελειώσει (βλ. το γνωστό άσμα των Green Day* που έχει την τιμητική του). Δεν ξέρω τι θα κάνετε για να κρατηθείτε ξύπνιοι… να πιείτε καφέ ή να πάψετε να μετράτε προβατάκια γιατί είναι τόσα αυτά που μας προσφέρει ετούτος ο μήνας και δεν πρέπει να τα χάσετε μεμψιμοιρώντας για το καλοκαίρι που έφυγε!

 

1.     Αν πιστεύετε πως το καλοκαίρι πήρε μαζί του όλες τις όμορφες στιγμές κάνετε λάθος. Εντάξει, ίσως είχε κάποια events παραπάνω. Αλλά είναι τόσες οι συναυλίες και τα φεστιβάλ αυτό το μήνα, που σας υπόσχομαι πως ούτε που θα το καταλάβετε πως έχουμε αλλάξει εποχή!

2.     Δροσούλα, ρε φίλε! Στο νησί μας γενικά κάνει ζέστη. Είτε Αύγουστος είναι, είτε Σεπτέμβριος, το καλοκαίρι το νιώθεις στο πετσί σου. Ένα τσακ λιγότερο όμως. Διψήφιο θα ‘ναι και πάλι το νούμερο στο θερμόμετρο αλλά αυτό το «4» από μπροστά θα παραδώσει τα σκήπτρα του σε ένα συμπαθέστατο 3άρι και θα αναπνεύσουμε σαν άνθρωποι!

3.     Βγαίνουν από τις ντουλάπες τα all starάκια μας! Έλα, πες αλήθεια… Σου έχουν λείψει, όπως και σε ‘μας! Και συστήνεσαι και πάλι με τις κάλτσες σου που έχεις να τις ανταμώσεις από το Μάιο.

4.     Τον Σεπτέμβριο απολαμβάνεις τα ωραιότερα μπάνια στη θάλασσα. Η παραλία είναι ήρεμη και το σημαντικότερο δεν έχει πολύ κόσμο, ως εκ τούτου ούτε φασαρία. Ευκαιρία να τελειώσεις και εκείνο το βιβλίο που ξεκίνησε αρχές Ιουνίου!

5.     Ο Σεπτέμβριος είναι κάτι σαν το «από Δευτέρα…» εκείνου που θέλει να ξεκινήσει δίαιτα και κάτι σαν μια μικρή Πρωτοχρονιά. Θέλω να πω, πως κάθε χρόνο, τέτοιο μήνα αναδιοργανωνόμαστε, βάζουμε καινούργιους στόχους και ξεκινάμε δυναμικά για τη νέα σεζόν.

6.     Επειδή… 116 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα!

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ