Επιτέλους, έρχεται το Dislike στο Facebook

Το ανακοίνωσε σήμερα ο Mark Zuckerberg και σίγουρα είναι κάτι που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα αλλάξει το τοπίο στα social media.

 


Article featured image
Article featured image

O Mark Zuckerberg ανακοίνωσε σήμερα ότι το Facebook επιτέλους εργάζεται πάνω στην προσθήκη της επιλογής «Dislike» κάτω από τα posts και τα status updates.

«Νομίζω ότι οι χρήστες ζητούν το ‘Dislike button’ εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα γιατί μπορώ να πω πως δουλεύουμε πάνω σε αυτό και το έχουμε δρομολογήσει», είπε ο 'Mr. Facebook' κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Business Insider, δήλωσε πως ο λόγος που δεν το είχαν μέχρι τώρα εφαρμόσει ήταν γιατί δεν ήθελαν το κοινωνικό δίκτυο να θυμίζει το σύστημα του Reddit με το upvoting και downvoting.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, εκτιμά πως οι άνθρωποι δεν ψάχνουν να καταψηφίσουν ο ένας τον άλλο, αλλά τον τρόπο να εκφράσουν άλλα συναισθήματα πέρα από την ικανοποίηση. Σαν παράδειγμα έφερε την προσφυγική κρίση και σημείωσε πως πολλοί δεν είχαν την επιλογή να εκφραστούν όπως έπρεπε. Στο Vox.com αναφέρεται πως τα dislikes κάτω από μια φωτογραφία ή ένα status update δεν θα επηρεάζουν τη πορεία της δημοσίευσης στα timeline. Aυτό σημαίνει πως τα like και τα dislike μιας δημοσίευσης δεν θα έχουν αντίθετη συμπεριφορά για τη δημοφιλία των posts, κάτι που συμβαίνει με το Reddit.

«Αυτό που θέλουν πραγματικά είναι η ικανότητα να εκφράσουν συμπαράσταση και δεν είναι όλες οι στιγμές καλές» πρόσθεσε ενώ συμπλήρωσε πως σύντομα θα υπάρξουν λεπτομέρειες για την πρεμιέρα του Dislike.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ