Η στιγμή όπου ένας Δανός αστυνομικός παίζει με ένα κοριτσάκι από τη Συρία

Την ίδια ώρα που η Ευρώπη κλείνει με μανία τα σύνορά της.

 


Article featured image
Article featured image

Μια εικόνα ανθρωπιάς, τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. Ένας Δανός αστυνομικός διαθέτει λίγο από το χρόνο του για να παίξει με ένα κοριτσάκι-πρόσφυγα από τη Συρία στη γερμανική-μεθόριο.

Τις φωτογραφίες που δείχνουν τον αστυνομικό να παίζει με το προσφυγόπουλο στον αυτοκινητόδρομο Ε45 βόρεια της Padborg - τράβηξε ο φωτογράφος Claus Fisker, ενώ στη συνέχεια μοιράστηκαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Fisker έφτασε στο σημείο για να καταγράψει με την φωτογραφική του κάμερα τους 300 πρόσφυγες, που φθάνουν κυρίως από τη Συρία, και περπατούν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου ελπίζοντας ότι θα φτάσουν στη Σουηδία. Η αστυνομία στη νότια Δανία έκλεισε τον αυτοκινητόδρομο και διέκοψε τις σιδηροδρομικές διασυνδέσεις με τη Γερμανία, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τους πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα.

«Ήταν αρκετά ζεστή μέρα» είπε ο Fisker στο BuzzFeed News. «Ο αστυνομικός πήρε τη βέρα του και έπαιξε ένα παιχνίδι με το μικρό κορίτσι. Έκρυψε το δαχτυλίδι στο χέρι και κάλεσε το κορίτσι να μαντέψει σε ποιο χέρι το είχε βάλει. Έπαιξαν μαζί για λίγο». Ο Fisker δεν κατάφερε να βρει ποιο κορίτσι ήταν, αλλά είπε ότι ήταν μέρος μιας ομάδας προσφύγων που κατάφεραν να περάσουν ελεύθερα στη Σουηδία. Δήλωσε μάλιστα πως, παρά τις πιέσεις των μέσων ενημέρωσης, ο αστυνομικός θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του και είπε ότι ελπίζει οι φωτογραφίες να «πουν την ιστορία από μόνες τους».

 



«Ήταν μια συγκινητική στιγμή», δήλωσε ο Fisker. «Όλη αυτή η θλιβερή ιστορία, μου θύμισε ότι δεν πρέπει να πούμε ‘όχι’ στους ανθρώπους και τα παιδιά που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο».




[Πηγή]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ