4 νέα προϊόντα στους Φούρνους Ζορπάς

Και επειδή στο τέλος της ημέρας για ένα πιάτο φαΐ δουλεύουμε, πρέπει τουλάχιστον να φροντίζουμε το πιάτο αυτό να είναι ψαγμένο και όχι ότι και ότι.

 


Article featured image
Article featured image

Κι αν οι απατήσεις σου στο φαγητό είναι υψηλές, τώρα θα έχεις ακόμα ένα λόγο να επισκέπτεσαι τους Φούρνους Ζορπά, αφού εδώ και μερικές ημέρες εμπλούτισαν την γκάμα προϊόντων τους  με τέσσερις νέες προσθήκες.

Τα νέα προϊόντα του φούρνου, είναι η μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, τα σνακ με ζύμη ολικής αλέσεως, τα ψωμιά αργής ωρίμανσης (artisan breads) και το γλυκό Crème Crush.

 

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

Η μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα είναι το πιο πρόσφατο νέο προϊόν των Φούρνων Ζορπάς. Η μπουγάτσα κυριάρχησε στον ελλαδικό χώρο μετά την Μικρασιατική καταστροφή από τη Βόρεια Ελλάδα ως την Ήπειρο και από την Πελοπόννησο ως την Κρήτη. Ιδιαίτερα όμως πολιτογραφήθηκε ως Θεσσαλονικιά και Σερραία, καθώς στη Βόρεια Ελλάδα στεγάστηκε μεγάλος αριθμός προσφύγων από τη Μικρά Ασία. Μάλιστα, από την αλυσίδα Ζορπά τονίζεται, αναφορικά με την ιστορία της μπουγάτσας, ότι το προϊόν με γέμιση κρέμα διαδόθηκε από τους Σερραίους πρόσφυγες μάστορες στη Βόρειο Ελλάδα. Έτσι η διαδρομή της μέσα από πολλά περάσματα φτάνει μέχρι και τις μέρες μας. «Μπουγάτσα, μια ιστορία παλιά με καταγωγή. Θέλει τέχνη η μπουγάτσα και στους Φούρνους Ζορπάς την γνωρίζουν καλά. Ένα γλυκό και χορταστικό έδεσμα που προσφέρει ιδιαίτερη γευστική απόλαυση σε μικρούς και μεγάλους» σημειώνει η εταιρεία.

 

Σνακ ολικής αλέσεως

Παράλληλα, η αλυσίδα φούρνων αναφερόμενη στα νέα σνακ με ζύμη ολικής αλέσεως σημειώνει: «Σνακ για κάθε στιγμή της μέρας λανσάρουν οι Φούρνοι Ζορπάς φτιαγμένα από ζύμη σε τρεις διαφορετικούς συνδυασμούς: με τέσσερα τυριά, με σπανάκι και λευκό τυρί και το μεσογειακό. Κυκλοφορούν ακόμη σνακ με ζύμη ολικής αλέσεως σε δύο διαφορετικούς συνδυασμούς: με σπανάκι και με διάφορα λαχανικά».

 

Νέα ψωμιά

Τα νέα ψωμιά αργής ωρίμανσης (artisan breads) ξεχωρίζουν για τη γεύση και κυρίως τη διαδικασία παραγωγής του κατά την οποία η ζύμη πρέπει να «ξεκουράζεται» για τουλάχιστον 24 ώρες.

 

Παράλληλα, οι Φούρνοι Ζορπάς, λανσάρουν το νέο γλυκό Crème Crush το οποίο συνδυάζει παντεσπάνι και κρέμα πατισερί, φρούτα και επικάλυψη από τραγανά κομμάτια μαρέγκας.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ