O Pablo Escobar είναι ζωντανός

O Κολομβιανός Pablo Escobar ήταν κάποτε υπεύθυνος για το 80% της κοκαΐνης που διακινούνταν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Άντρες της αστυνομίας τον σκότωσαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τη σύλληψη του. Ο Πάμπλο όμως είναι ακόμα εδώ.

 


Article featured image
Article featured image

Όταν σκοτώθηκε στα 44 του τον Δεκέμβριο του 1993, η περιουσία του Pablo Escobar ανερχόταν στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Λεφτά τα οποία είχε κερδίσει από διακίνηση κοκαΐνης, εκβιασμούς, ληστείες και απάτες.

Φυσικά, μετά τον θάνατο του το δίκτυο του καταστράφηκε και η περιουσία του εξαφανίστηκε. Η σκιά του όμως φαίνεται να ζει ακόμα.

Χιλιάδες τουρίστες τρέχουν κάθε χρόνο στην Κοιλάδα Magdalena, εκεί όπου ζούσε και σκοτώθηκε ο διαβόητος εγκληματίας.

Ένα δωδεκαθέσιο Nissan Urvan με το όνομα Doris ξεκινά στις 8 και μισή κάθε πρωί από το σούπερ μάρκετ Exito και τους κάνει την περίφημη Pablo Tour.

Για 25 δολάρια σε πέσος, τους μεταφέρει στο σπίτι του Escobar, στο σημείο που σκοτώθηκε, τον τάφο του κι άλλα σημαντικά μέρη από τη ζωή και τη δράση του Pablo.

Στην περιοχή τα καταστήματα πουλούν διάφορα αντικείμενα με τη μορφή και το πρόσωπο του Pablo Escobar. Όλοι ζουν στους ρυθμούς του μεγάλου αφεντικού της κοκαΐνης και τα πάντα τον θυμίζουν.

Σε αυτό όλο το πανηγύρι φυσικά βοηθά και η βιομηχανία του Hollywood.

Αμέτρητες ταινίες και σειρές έχουν βασιστεί στη ζωή και το θάνατο του Pablo Escobar. Δεκάδες βιβλία και ντοκιμαντέρ που δε σταματούν ποτέ να βγαίνουν.

Το όνομα του ακόμα πουλάει και η μνήμη του παραμένει πιο ζωντανή από ποτέ... 22 χρόνια μετά το θάνατο του.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ