Volkswagen: αντιμέτωπη με πρόστιμο $18 δισ. στις ΗΠΑ

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία!

 


Article featured image
Article featured image

Αντιμέτωπος με πρόστιμο 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι στις ΗΠΑ ο γερμανικός κολοσσός κατασκευής αυτοκινήτων Volkswagen.

Η υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος (EPA) των ΗΠΑ διέταξε την Παρασκευή την Volkswagen να ανακαλέσει 500.000 οχήματα, κατηγορώντας τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ότι χρησιμοποίησε λογισμικό που αλλοιώνει τα αποτελέσματα των ελέγχων εκπομπής ρύπων.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, η Volskwagen τοποθέτησε ένα «σύστημα αναστολής», που μειώνει τις εκπομπές οξιδείων του αζώτου, αλλά μόνο κατά την πραγματοποίηση των ελέγχων με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα της εταιρείας μπορεί να προκαλούν ως και 40 φορές περισσότερη μόλυνση.

«Η VW έκρυβε τα στοιχεία από την EPA, την πολιτεία της Καλιφόρνια και από τους καταναλωτές. Περιμέναμε κάτι καλύτερο από την VW» δήλωσε η αξιωματούχος της EPA, Cynthia Giles.

«Η χρήση ενός συστήματος αναστολής σε αυτοκίνητα για να αποφύγει τα κριτήρια για την καθαρή ατμόσφαιρα είναι παράνομη και απειλή για την δημόσια υγεία» πρόσθεσε.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η VW μπορεί να αντιμετωπίσει πρόστιμα ως και 37.500 δολάρια ανά όχημα ή συνολικά 18 δισ. δολάρια, αν και όπως επισήμαναν δεν είναι ξεκάθαρο αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επέβαλε ένα τόσο μεγάλο πρόστιμο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ