Καταπολεμώντας το μίσος [σεμινάριο εκπαίδευσης των εκπαιδευτών]

Ένα σεμινάριο σκοπός του οποίου είναι η εκπαίδευση είκοσι εκπαιδευτών της τυπικής και μη-τυπικής μάθησης ή/και αντιπροσώπων οργανώσεων νεολαίας/ΜΚΟ ή άτυπων ομάδων νέων στον τομέα της καταπολέμησης του μίσους και του εξτρεμισμού.

 


Article featured image
Article featured image

Οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν το ρόλο της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα ως εργαλείο προώθησης της αλληλεγγύης και της αποδοχής και την καταπολέμηση φαινομένων όπως είναι το μίσος και ο εξτρεμισμός. Το νέο εγχειρίδιο του Συμβουλίου της Ευρώπης ‘A manual for combating hate speech online’ θα βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων.

Επίσης, θα καλλιεργήσουν τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις για να μπορούν να εντάξουν αυτές τις μεθοδολογίες στις δραστηριότητες των οργανώσεών τους.

Παράλληλα, θα εξερευνήσουν τη ρητορική μίσους και τα εγκλήματα μίσους, τις ομάδες που είναι ευάλωτες σε τέτοιο μίσος όπως είναι οι μετανάστες, τα άτομα ΛΟΑΔ και τα άτομα με αναπηρία ενώ θα εξετάσουν τις μορφές που παίρνει αυτό το είδος μίσους.

Τέλος, θα μάθουν περισσότερα για το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Νεολαίας και τις ευκαιρίες που παρέχει σε νέους/ΜΚΟ/όμάδες νεολαίας από εκπρόσωπο του από το Στρασβούργου.

 

Διοργανώνουν οι AEQUITAS Human Rights Ngo

13 - 18 Οκτωβρίου, Λεμεσός.

Για την Πρόσκληση και την Αίτηση Συμμετοχής επικοινωνήστε στο 25-582333 ή στο info@aequitas-humanrights.org.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα ελληνικά.

Προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής 28 Σεπτεμβρίου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ