Το Σάββατο, στο Governor’s, ο αγώνας τριάθλου «White Rocks»

Με μια από τις σημαντικότερες ετήσιες διοργανώσεις Τριάθλου, ολοκληρώνεται σιγά-σιγά η σεζόν στην Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, με ώρα έναρξης τις 15.30, στην Ακτή Κυβερνήτη στη Λεμεσό, η Bikin’ Cyprus διοργανώνει το White Rocks X-Triathlon.

Ο αγώνας βρίσκεται υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τριάθλου. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αγώνες Τριάθλου στην Κύπρο, το οποίο λαμβάνει χώρα φέτος για έκτη χρονιά. Στην περσινή διοργάνωση συμμετείχαν πάνω από 120 άτομα, με τους διοργανωτές να αναμένουν περίπου το ίδιο νούμερο και φέτος.

Πέραν από τους αθλητές της ομοσπονδίας, στο White Rocks X-Triathlon δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ανεξαιρέτως στην κατηγορία Open και ανάλογα με τις δυνατότητες τους, οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν σε ποια από τις διάφορες αποστάσεις θέλουν να αγωνιστούν.

Η ονομασία White Rocks προέρχεται από τα άσπρα βράχια στην παραλία της Ακτής Κυβερνήτη.

Ο αγώνας περιλαμβάνει κολύμβηση, ποδήλατο και τρέξιμο, ενώ από φέτος για πρώτη φορά θα διεξαχθεί και παιδική κατηγορία για άτομα 6-9 και 10-13 ετών. Η κυριότερη διαφορά με άλλα τρίαθλα είναι πως το ποδήλατο αλλά και η μισή διαδρομή στο τρέξιμο θα διεξαχθούν σε χωματόδρομους, κάτι που κάνει τον αγώνα ακόμη πιο δύσκολο και απαιτητικό.

 



 

Όσον αφορά τις αποστάσεις, τα παιδιά θα καλύψουν 150μ. κολύμβηση, 2,5 χλμ. ποδηλασία και 600μ. τρέξιμο. Για τους ενήλικες, η μικρή απόσταση καλύπτει 250μ. κολύμβηση, 5 χλμ. ποδηλασία και 1,4 χλμ. τρέξιμο. Στη μεσαία απόσταση διπλασιάζονται τα πιο πάνω, στη μεγάλη τριπλασιάζονται και στην ultra τετραπλασιάζονται.

Στο White Rocks X-Triathlon θα διεξαχθεί και ομαδική κατηγορία, όπου μπορούν να συμμετάσχουν δύο ή τρεις αθλητές, οι οποίοι θα μοιραστούν τα αγωνίσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ