«Σταμάτησα να θηλάζω δημόσια μετά από διάγνωση καρκίνου στον μαστό»

Πριν από μερικές μέρες δημοσιεύσαμε τις φωτογραφίες της φωτογράφου και μητέρας Μαρίας Ερωτοκρίτου, όπου κύπριες μανάδες, γνωστές και μη, θηλάζουν τα παιδιά τους δημόσια.

 


Article featured image
Article featured image

Η Κύπρια φωτογράφος, ως θηλάζουσα μαμά, αντιμετωπίζει έντονα τον ρατσισμό ως προς τον δημόσιο θηλασμό, έτσι με το project αυτό προσπαθεί να αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση και να δώσει το μήνυμα πως ο δημόσιος θηλασμός δεν είναι ταμπού.

Σήμερα, διαβάσαμε στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook το πιο κάτω μήνυμα:

«Όταν ξεκίνησα το project θηλασμού ενθουσιάστηκα από τις συμμετοχές. Όταν φωτογράφησα στο Mall και ήρθε μια κοπέλα και μου είπε: ‘Μπράβο, εγώ δεν θήλασα ποτέ εδώ γιατί δεν είχα δει ποτέ άλλη να θηλάζει εδώ και ντρεπόμουν, αλλά τώρα θα το κάνω’. Ένιωσα περήφανη.

Μετά είδα τα πικρόχολα σχόλια, στεναχωρήθηκα αλλά πείσμωσα. Πριν λίγο όμως πήρα ένα μήνυμα που με σόκαρε και υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα τα παρατήσω μέχρι να πετύχει.

‘Μαρία μου, συνέχισε αυτό που άρχισες... Θήλασα ΠΑΝΤΟΥ για 2.5 χρόνια... Κάθε φορά, όπου κι αν ήμουν, ένιωθα περήφανη! Ήταν το πιο αληθινό όνειρο της ζωής μου! Αν μπορούσα, θα συνέχιζα τον θηλασμό για πολύ περισσότερο. Εγώ σταμάτησα μετά από διάγνωση καρκίνου στον μαστό! Ήταν το μόνο που θα μπορούσε να με σταματήσει! Δυστυχώς, δεν θα μπορώ να ξαναζήσω αυτή την εμπειρία. Έχω όμως την ανάμνηση… Ήταν ότι ποιο σπουδαίο έχω κάνει ποτέ!’.

Αυτό το μήνυμα με σόκαρε αλλά το ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ σε αυτή την κοπέλα ότι δεν θα σταματήσω μέχρι να πετύχει».



Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες της Μαρίας που αφορούν στον δημόσιο θηλασμό και αναρωτηθείτε αν πραγματικά σας ενοχλεί αυτό που βλέπετε.



Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου, όπου μια Κύπρια μάνα θηλάζει το μωρό της σε δημόσιο χώρο, καμιά σχέση δεν έχει με το περιστατικό που περιγράφεται πιο πάνω.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ