Η θέα απ’ τα γραφεία στην Κύπρο

Ζητήσαμε από 20 τυχαίους ανθρώπους, φίλους και γνωστούς από όλες τις πόλεις του νησιού, αλλά και από άτομα που ζουν στην Αθήνα, να μας στείλουν μια φωτογραφία με την θέα του γραφείου τους και μαζί μια λεζάντα, μικρή ή και μεγαλύτερη, αναλόγως του τι βλέπουν κάθε πρωί, τι συναισθήματα τους προκαλεί αυτό (αν και εφόσον τους προκαλεί), αν αντλούν έμπνευση από την εικόνα που απλώνεται μπροστά τους και άλλα τέτοια περίεργα…

 


Article featured image
Article featured image

Έχει ενδιαφέρον πάντως να βλέπεις το κυριολεκτικό εργασιακό background ανθρώπων που γνωρίζεις, αλλά και να ακούς πως επιδρά αυτό πάνω τους, συναισθηματικά, δημιουργικά ή άλλως πως.

Κάποιοι με χιούμορ, άλλοι εμβαθύνοντας στο θέμα (σου λέει ο άλλος ‘γιατί να μην το εκμεταλλευτώ για να πουλήσω μούρη;’), ενίοτε αφήνοντας τον ποιητή που έχουν μέσα τους να ξυπνήσει και άλλοτε απλώς με βαρεμάρα ή εντελώς κυνικά, όλοι όμως άμεσα μετά το κάλεσμα της CITY, έστειλαν φωτογραφία και κείμενο.

Πάρε μια γεύση από θέα γραφείων-δουλειών στην Κύπρο (και την Αθήνα) και κάνε μια σύγκριση αν αυτό είναι «καλύτερο» ή «χειρότερο» απ’ το δικό σου.

Σε κάποιες περιπτώσεις σίγουρα θα ζηλέψεις, ενώ σε άλλες, πάλι, ενδεχομένως να αρκεστείς σε ένα «μάνα μου, εν κρίμα».

 

 

Σκεύη / Δημόσιος Υπάλληλος / Λευκωσία

Θέλω μια τσουλήθρα τύπου waterpark που να καταλήγει στο νερό! Ζητώ πολλά;

 

 

Ευδοκία / Γραφίστρια ‘Evdo Design/ Λάρνακα

Συνήθως δουλεύω με τα παράθυρα κλειστά για να μην με βλέπει ο κόσμος και οι περαστικοί. Φυσικά, έχω και τους περίεργους που με ρωτάνε ‘τι κάμνεις όλη μέρα εκεί;’. Στη γειτονιά καθημερινά πηγαινοέρχονται διάφοροι, από limo μέχρι προμηθευτές, και όλοι αναρωτιούνται τι κάνω. Σε γενικές γραμμές, κρατώ τη γειτονιά σε action. Ελπίζω να μεγαλώσει γρήγορα ο φοίνικας για να κρύβομαι.

 

 

Άντρια / Δικηγόρος / Λευκωσία

Το παράθυρο είναι πίσω μου, γι’ αυτό δεν με επηρεάζει η θέα. Μου αρέσει όμως που μπαίνει φως και είναι φωτεινό το γραφείο.

 

 

Ελένη / Γραμματέας σε Κτηματομεσιτικό Γραφείο / Πάφος

Σίγουρα θα προτιμούσα μια πιο ωραία θέα από αυτήν που βλέπετε στη φωτογραφία, αλλά λόγω του ότι είμαι συνεχώς μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μου, δεν αντιλαμβάνομαι την πραγματική εικόνα που βλέπω.

 

 

Μάριος / Γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς

Η θέα από τις Πρώτες Βοήθειες του νοσοκομείου Πόλης. Κάθε μέρα πηγαίνω στη δουλειά μια ώρα πριν, για να πιω το φραπέ μου και να απολαύσω αυτή την μαγευτική θέα. Τι περνά από τη σκέψη μου κάθε μέρα; Έχουμε πρόβλημα με το κτήριο, με το πάρκινγκ, με τον εξοπλισμό κλπ. Το νοσοκομείο είναι κτισμένο στο πιο ψηλό σημείο της πόλης, με την πιο ωραία θέα. Εάν το πουλούσαν σε καμιά εταιρεία, με τα λεφτά που θα εφκάλλαν, θα έκτιζαν ένα τέλειο νοσοκομείο στην περιοχή, ενώ θα είχαν και λεφτά να πληρώσουν προσωπικό για 10 χρόνια.

 

 

Γιώργος / Γραφίστας στην ‘Green Olive Films’ / Λευκωσία

This looks like the exit! Take my hand and lets go.

 

 

Σάββας / Φυσικοπαθητικός / Λεμεσός

Το γραφείο μου είναι στο σπίτι πλέον και με ξεκουράζει το σκηνικό όπως και τους ίδιους τους πελάτες μου.

 

 

Αλέξανδρος / Δημοσιογράφος (LiFO) / Αθήνα

Με την πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους να έχουν μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε ένα τεράστιο εργοτάξιο, τη θέα από τα παράθυρα του γραφείου μου σίγουρα δεν τη λες ευχάριστη. Απέναντι, το ιστορικό κτίριο του Φωκά μετατρέπεται στο νέο μεγαθήριο της H&M κι εμείς απλώς κάνουμε υπομονή για τον θόρυβο και τη σκόνη, αναμένοντας την αισθητική αποκατάσταση του πολύπαθου κέντρου της Αθήνας.

 

 

Ελένη / Υπάλληλος στη Πρεσβεία της Βραζιλίας / Λευκωσία

Η αλήθεια είναι ότι είμαι σε προνομιακό σημείο, το πρόβλημα όμως είναι ότι τα παράθυρα και οι πόρτες είναι μόνιμα κλειστά, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Όταν λοιπόν είμαστε μόνοι μας με τον φρουρό του ζητάω πάντα να ανοίγει τα παράθυρα και την πόρτα για να χαζεύουμε λίγο έξω. Είναι βασικά σαν μια ανάσα δροσιάς και χαλάρωσης εξαιτίας των χρωμάτων, ειδικά όταν δεν είναι ώρα αιχμής, δηλαδή όταν απουσιάζουν παντελώς τα αυτοκίνητα εκεί, κατά τις 3 το απόγευμα.

 

 

Στέφανη / Κτηνίατρος / Λάρνακα

Βλέπω τις Καμάρες της Λάρνακας και νιώθω όμορφα.

 

 

Ανδρέας / Δημοσιογράφος / Λεμεσός

Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες. Όταν είσαι στη δουλειά και βλέπεις κάγκελα παντού, τότε το ‘εργασία και σκλαβιά’ παίρνει άλλες διαστάσεις!

 

 

Κατερίνα / Προϊστάμενη Δ/νσης Επικοινωνίας & Προβολής της Γεν. Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας / Αθήνα

Κέντρο Αθήνας, επιτέλους ξανά γαλανός ουρανός! Greek summer for ever!

 

 

Γιώτα / Ιδιωτική Υπάλληλος / Λευκωσία

#office #view #kai_ante_tora_na_doulepseis #ekdromoula_kaneis?

 

 

Έμιλυ / Νοσηλευτική Λειτουργός Ψυχικής Υγείας / Λευκωσία

Την αυγή μπορείς να την φτάσεις μόνο περπατώντας το μονοπάτι της νύχτας.

 

 

Φρόσω / Δημοσιογράφος / Λευκωσία

Γιατί η ζωή είναι ωραία και το μόνο που πρέπει να κάνουμε καθημερινά είναι να χαμογελάμε και όλα θα πάνε καλά.

 

 

Γιάννης / Marketer στην ‘Byte’ / Λευκωσία

Υπάρχει πάντα θεματάκι με το πρωινό ξύπνημα, αλλά η αύρα της παλιάς πόλης της Λευκωσίας τα κάνει όλα σχετικά πιο εύκολα. Ο Πενταδάκτυλος (κάνω skip τη σημαία, που θα πάει, κάποτε θα κατέβει), τα σπίτια με τα κεραμίδια, οι παλιές διαφημίσεις... Wake up call ότι υπάρχει κι αυτή η ζωή, κι αυτό το παρελθόν. Φυσικά, απ’ την άλλη πλευρά, είναι και το ‘ζωντανό’ making of της Πλατείας Ελευθερίας. έχει κι αυτό το ενδιαφέρον του.

Bonus: Ο κυριούλης κάτω, που κάθε μέρα γυρίζει τη γειτονιά και έχει ‘φρέσκες ελιοτουές τζαι τυρόπιτουες ρε κοπέλια, βιαστείτε γιατί εν να λείψουν’.

 

 

Xριστίνα / Γαλλική Πρεσβεία / Λευκωσία

Το νέο υπερμοντέρνο κτήριο της Wargaming που ξεπροβάλλει  επιβλητικά μέσα στις παλιές κακοδιατηρημένες πολυκατοικίες τις πρωτεύουσας... σκέφτομαι ότι, αν και εταιρία ξένων συμφερόντων κάτι πρέπει να μένει και στην φτωχή οικονομία του κράτους που την φιλοξενεί. Υπάρχει ελπίδα και προοπτικές ανάπτυξης για ενεργά άτομα με επιχειρησιακό μυαλό.

 

 

Γιώργος / Υπάλληλος CYTA / Λεμεσός

Βλέπω τη θάλασσα, το νέο λιμάνι, το πόντε που βάζουν μέσα τα αυτοκίνητα, το ραουνταμπάουτ του νέου λιμανιού με το γρασίδι και τα πλοία μέσα στη θάλασσα. Δεν θα έλεγα πάντως πως η θάλασσα μου κάνει ιδιαίτερη αίσθηση, την έχω πλέον συνηθίσει. Τον χειμώνα, μάλιστα, δεν μου αρέσει να βλέπω, είναι λίγο καταθλιπτική.

 

 

Άρτεμις / Action Communications / Λευκωσία

Μου είναι εντελώς, μα παντελώς αδιάφορο. Δεν με βοηθά. Αλλά ούτε μου αποσπά την προσοχή κι έτσι μπορώ να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου. Ισορροπία.

 

 

Πέτρος / Φθαρτέμπορος / Πάφος

Έχω μια μικρή φρουταρία στην Πάφο. Όταν κάθομαι στην καρέκλα του ταμείου, φαίνεται από την πόρτα έξω ο δρόμος και η πρασινάδα των χωραφιών απέναντι. Βλέποντας τη θέα έξω νιώθω ηρεμία και γαλήνη.

 

 

Για φινάλε, κρατήσαμε ως bonus την θέα από το δικό μας γραφείο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ