Οι Φίλοι της Γης ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή

Οι Φίλοι της Γης Κύπρου οργάνωσαν ακόμα μία δράση για ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών.

 


Article featured image
Article featured image

Η Συνάντηση Κορυφής για τις Κλιματικές Αλλαγές στο Παρίσι πρέπει να εξασφαλίσει ένα δίκαιο και ασφαλές μέλλον για όλους, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Μέλη της οργάνωσης «έθαψαν» συμβολικά τα ορυκτά καύσιμα, επισημαίνοντας ότι τα ορυκτά πρέπει να παραμείνουν στο έδαφος και να προχωρήσουμε σε ένα ενεργειακό μέλλον με ανανεώσιμες και ασφαλής πηγές ενέργειας. Οι πολίτες στη συνέχεια έγραψαν λύσεις και δράσεις που μπορούν να γίνουν για ένα καλύτερο, καθαρό και δίκαιο ενεργειακό μέλλον. 

Η οργάνωση υποστήριξε ότι η χρήση ορυκτών καυσίμων πρέπει να σταματήσει, και κάλεσαν την Κυπριακή κυβέρνηση καθώς και τις κυβερνήσεις της ΕΕ να χτίσουν ένα καθαρό ενεργειακό μέλλον με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που θα εξασφαλίσει το μέλλον του πλανήτη. 

Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών πρέπει να θέσουν ψηλούς στόχους για μείωση των ρύπων και να εφαρμόσουν σκληρά μέτρα για την επίτευξή τους. Οι υφιστάμενοι στόχοι μείωσης δεν θα αποτρέψουν την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω από το όριο των 2°C και τα φαινόμενα που ήδη παρατηρούνται λόγω των κλιματικών αλλαγών θα επιδεινωθούν. Η ΕΕ έχει τη δυνατότητα και την ιστορική ευθύνη να εντείνει τις προσπάθειές της στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, και να χαράξει το δρόμο για μία συμφωνία που θα επιταχύνει την οριστική κατάργηση των ορυκτών καυσίμων, και την προώθηση καθαρής ενέργειας για τους πολίτες. 

Οι ομάδες των Φίλων της Γης παγκοσμίως θα συνεχίσουν να ασκούν πίεση στις κυβερνήσεις για να εφαρμόσουν τα κατάλληλα μέτρα για αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, που να συμβαδίζουν με επιστημονικά κριτήρια και την κλιματική δικαιοσύνη. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ