Είναι πιο σέξι οι άντρες που καθαρίζουν;

Το ζήτημα με τις δουλειές του σπιτιού, φαίνεται να απασχολεί τους επιστήμονες, καθώς εδώ και χρόνια μελετούν κατά πόσο η συμμετοχή του άντρα σε αυτές μπορεί να επηρεάσει την ερωτική ζωή του ζευγαριού.

 


Article featured image
Article featured image

Θα περίμενε κανείς ότι ένας άντρας που μοιράζεται τα βάρη του νοικοκυριού με τη σύντροφό του χαίρει της εκτίμησής της και επομένως η ίδια τον αντιμετωπίζει πιο ευνοϊκά, με τα ευεργετικά αυτά οφέλη να «διαρρέουν» και στην... κρεβατοκάμαρα. Αυτό είχε δείξει άλλωστε μελέτη που είχε πραγματοποιηθεί το 2013 από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ.

Οι Ισπανοί φαίνεται ωστόσο να διαφωνούν!

Κοινωνιολόγοι από το Ινστιτούτο Juan March της Μαδρίτης ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σε 4.561 μεσήλικα ζευγάρια από τις ΗΠΑ και κάλυπταν διάστημα 20 περίπου ετών.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση American Sociological Review αναφέρει πως δουλειές όπως το μαγείρεμα και το καθάρισμα θεωρούνται κατ' εξοχήν «γυναικείες» γι' αυτό και σε ποσοστό 80% εκτελούνται από τις γυναίκες. Από την άλλη, οι άντρες αναλαμβάνουν «αντρικές δουλειές», όπως η πληρωμή των λογαριασμών και η φροντίδα του κήπου.

Αν και τα ζευγάρια που μοιράζονται τα βάρη του νοικοκυριού φάνηκε να είναι πιο ευτυχισμένα, όταν οι άντρες αναλάμβαναν καθήκοντα που τυπικά εκτελεί η σύντροφός τους δεν απολάμβαναν τόσο συχνά το σεξ.

Ο ερευνητής Sabino Kornrich από το Ινστιτούτο υποστηρίζει ότι τα στερεότυπα που αφορούν στα δύο φύλα διατηρούνται σε μεγάλο βαθμό μέχρι και σήμερα και αυτό μπορεί να εξηγήσει τα παραπάνω αποτελέσματα, καθώς τα ζευγάρια που αναλαμβάνουν παρόμοιους ρόλους μέσα στο σπίτι μπορεί να καταλήξουν να αισθάνονται περισσότερο σαν αδέλφια παρά σαν εραστές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ