Τα μουσικά performers του TEDxLimassol

Το TEDxLimassol το οποίο πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο 3 Οκτωβρίου, για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Ριάλτο της Λεμεσού, με θέμα True Heroes, παρουσιάζει τα μουσικά performers, Batukinio, Rumba Attack, Sound of Thieves και Blue Loquat.

 


Article featured image
Article featured image

Η διοργάνωση, φέρνει στη σκηνή τους πραγματικούς ήρωες που εμπνέουν, καινοτομούν τροφοδοτούν τους συμμετέχοντες με ερεθίσματα, ιδέες, αντιλήψεις, που βρίσκονται στην πρωτοπορία της σκέψης, της επιστήμης και της τέχνης.

Στη σκηνή του TEDxLimassol ανεβαίνουν τέσσερα μουσικά performances και μαγεύουν το κοινό με τους ήχους τους.

 

BLUE LOQUAT

Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τη μουσική του μουσικού duo, που ακούει στο όνομα Blue Loquat, ως μία χαλαρή ακροβασία ανάμεσα σε διάφορα και συχνά αντικρουόμενα στοιχεία.

Πειραματισμοί πάνω στις μουσικές φόρμες μέσω της αντιπαράθεσης ποικίλων μουσικών ειδών και αισθητικών θα σας επιβιβάσουν σ΄ ένα τρένο του παραλόγου που θα διασχίσει διάφορα συναισθηματικά τοπία. Θα έρθετε αντιμέτωποι με ηλεκτρικές κιθάρες και μπάσα, αναλογικά σύνθια και φωνητικά σε ένα μοναδικό performance που συνδυάζει την ατμόσφαιρα του live με την εμπειρία του club.

 

RUMBA ATTACK

Μουσικές με ήχους flamenco, rumba, με επιρροές από World music, blues, rock και jazz μοιράζοναι οι Rumba Attack στο TEDxLimassol.

Οι Κωνσταντίνος Λυράς, Μέμνων Αρέστης και ο Σάββας Θωμάς δικές τους μουσικές συνθέσεις, με εξαίρεση κάποιες γνωστές διασκευές του είδους, καθώς και επιλεγμένες διασκευές παλιών ελληνικών κομματιών προσαρμοσμένα στο δικό τους στυλ.

 

SOUND OF THIEVES

Το συγκρότημα Sound of Thieves, που αποτελείται από τη Phoebe Pope στο τραγούδι και τον Jan Bures στο ηλεκτρικό μπάσο, πειραματίζεται με ήχους electro-funk. Στόχος του συγκροτήματος είναι η δημιουργία ποικίλων και γεμάτων ήχων με τους λιγότερους δυνατόν μουσικούς. Και αυτό το έχουν πετύχει μέσω της χρήσης του sampling, του live-looping και των live instruments.

Οι Sound of Thieves παρουσιάζουν μια γκάμα ασυνήθιστων covers και πρωτότυπης μουσικής, ενώ εμπνέονται από όλα τα είδη μουσικής που τους περιβάλλει, όπως κλασική, jazz, funk, ακόμα και ηλεκτρονική. Μεταφέρουν αυτή την έμπνευση και καταφέρνουν να «ηλεκτρίσουν» την ατμόσφαιρα και τους ακροατές με ρυθμούς και ήχους μέσα από δικές τους διασκευές τραγουδιών και δικές τους συνθέσεις.

 

BATUKINIO

Η ομάδα κρουστών Batukinio δημιουργήθηκε το 2009 και σήμερα μετρά περισσότερα από 35 άτομα. Τα ηχοχρώματα της ομάδας έχουν βάση την Αφροβραζιλιάνικη μουσική όπως Samba Batucada και Samba Reggae. Οι Batukinio κάνουν την έναρξη του TEDxLimassol.



Εισιτήρια προπωλούνται ΕΔΩ.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ