Καινούρια ψηφιακή Polaroid χωρίς μελάνι

Κυκλοφόρησε η καινούρια Polaroid και η ιστορία της φωτογραφίας μπαίνει σε μια νέα διάσταση.

 


Article featured image
Article featured image

Όσο και αν έχει προχωρήσει η τεχνολογία με τα φιλμ και τις διάφορες digital κάμερες, οι «αρχαιολογικές» Polaroid πάντα θα έχουν μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας.

Πέρα από την υψηλή ανάλυση και τις άπειρες δυνατότητες επεξεργασίας που οι νέες τεχνολογίες μας έχουν προσφέρει, η εμπειρία του να τυπώνεται η φωτογραφία αμέσως μετά το κλικ είναι αδιαμφισβήτητα μοναδική και αναντικατάστατη.

Επιτέλους, η στιγμή της νέας Polaroid είναι εδώ! Η απίθανη εφεύρεση που αναμένεται να κάνει πάταγο στην αγορά ονομάζεται «Polaroid Snap» και δεν κάνει χρήση του παραδοσιακού μελανιού αλλά χρησιμοποιεί την εκτυπωτική μέθοδο ZINK, δίνοντας άμεσα τη φωτογραφία εκτυπωμένη.

Σύμφωνα με όσα γράφει το Mashable, η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος κάνει χρήση ενός ειδικού χαρτιού με κρυστάλλους σε αποχρώσεις του γαλάζιου, του κίτρινου και του ματζέντα.

Αυτό που κυρίως διαφοροποιεί την καινούρια Polaroid από την παλιά έχει να κάνει με τη δυνατότητα πολλαπλών τρόπων εκτύπωσης, χάρη στο ότι η νέα κάμερα είναι ψηφιακή και οι φωτογραφίες μπορούν να αποθηκεύονται σε κάρτα SD.

Ενσωματωμένα στην κάμερα υπάρχουν τρία προκαθορισμένα φίλτρα: χρωματιστό, μαυρόασπρο και vintage.

Για να μάθεις περισσότερα για την κάμερα που αναμένεται να αποτελέσει ορόσημο στην ιστορία της φωτογραφίας, επισκέψου την ιστοσελίδα της Polaroid ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ