Στη Λέγκω τα ψάρια και κρεατικά τα ψήνουν στη «Χριστίνα»

Article featured image
Article featured image

Το ταβερνείο Λέγκω της Πάφου από το προηγούμενο σαββατοκύριακο ψήνει ψάρια και κρεατικά με τον πιο αρχέγονο τρόπο, το λεγόμενο «Αντικριστό» και μας προσκαλεί να δοκιμάσουμε μια διαφορετική μαγειρική που σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο.

Εξάλλου, πρόκειται για ένα ταβερνείο που έγινε γνωστό για τους μεζέδες του που αναδύονται από την ελληνική και την ανατολίτική μας παράδοση και καταγωγή, από το μεσογειακό μας χαρακτήρα και την ευρωπαϊκή μας επιρροή, εξ ου και από την πρώτη μέρα λειτουργίας της μας χαρίζει πιάτα με αρωματικά και μπαχαρικά, τα οποία χρησιμοποιούν με ένα διαφορετικό τρόπο. 

Και επειδή λοιπόν οι άνθρωποί της δεν είναι και μεγάλοι οπαδοί του απευθείας ψησίματος του κρέατος στο κάρβουνο, που αποδεδειγμένα πλέον είναι πολύ ανθυγιεινό, γι' αυτό ακριβώς το λόγο δημιούργησαν τη «Χριστίνα», μια διαφορετική φουφού (φουκού) που συμβολικά είναι μια παλιά βάρκα που δεν μπορεί πλέον να ταξιδέψει στη θάλασσα αλλά μας ταξιδεύει σε γνωστές γεύσεις μαγειρεμένες με το πιο αρχέγονο τρόπο το λεγόμενο «Αντικριστό».

Από το περασμένο σαββατοκύριακο και κάθε βράδυ (που ο καιρός το επιτρέπει) προσφέρουν στο μεζέ τους κρέατα και ψάρια ψημένα ολόφρεσκα μπροστά στα μάτια μας.

Τι θα έλεγες λοιπόν για μια εξόρμηση στην Πάφο για να δούμε και να δοκιμάσουμε μια άλλη, διαφορετική γαστρονομική εμπερία;

Πληρ. 99217165.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ