Ο Ευτύχιος Έλληνας θριάμβευσε στο Silverstone

Ο ελληνικός Εθνικός Ύμνος ακούστηκε σήμερα για πρώτη φορά στην πίστα του Silverstone, χάρη στον συμπατριώτη μας Ευτύχιο Τίο Έλληνα ο οποίος κέρδισε με εμφαντικό τρόπο τον αγώνα και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Έλληνας κέρδισε τον αγώνα ξεκινώντας από το pole position και χωρίς να απειληθεί από κανένα, ενώ μάλιστα στα μέσα της κούρσας έκτισε μια διαφορά από τον δεύτερο Τζιαφάρ της τάξης των 14 δευτερολέπτων.

Η τελική διαφορά από τον 2ο Oliver Rowland ήταν 8 δευτερόλεπτα, ενώ ο τρίτος Matthieu Vaxiviere ήταν 9 δεύτερα πιο πίσω.

Ο Ευτύχιος αφιέρωσε την νίκη στον παππού του ο οποίος έφυγε για πάντα προ ολίγων ημερών, εξ ου και το μαύρο στο προφίλ του στο facebook.


Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Έλληνα στην Φόρμουλα Ρενό 3.5 και η μεγαλύτερη διάκριση του συμπατριώτη μας στην καριέρα του.


Ήταν όμως και η μεγαλύτερη διάκριση για Έλληνα οδηγό σε επίσημους αγώνες αυτοκινήτου και αυτό γιατί το δοκιμαστικό που έκανε με την Φόρμουλα Ένα πριν δύο χρόνια δεν θα έπρεπε να υπολογίζεται σαν επίσημη διοργάνωση.

Η αναλυτική τελική κατάταξη του αγώνα στο Σ

1. Tio Ellinas CYP Strakka Racing 24 laps

2. Oliver Rowland GBR Fortec Motorsports +8.025s

3. Matthieu Vaxiviere FRA Lotus +9.017s

4. Nyck de Vries NED DAMS +19.947s

5. Tom Dillmann FRA Jagonya Ayam Carlin + 21.459s

6. Gustav Malja SWE Strakka Racing +21.459s

7. Egor Orudzhev RUS Arden Motorsport +24.387s s

8. Nicholas Latifi CAN Arden Motorsport +35.177s

9. Roy Nissany ISR Tech 1 Racing +39.122s *

10. Jazeman Jaafar MAL Fortec Motorsports +43.841s


[πηγή]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ