Πάμε Φικάρδου και ταξιδεύοουμε… στα μονοπάτια της παράδοσης

Για τρίτη χρονιά η κοινότητα Φικάρδου μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και να περιηγηθούμε στα μονοπάτια της παράδοσης μέσα από μια όμορφη φιλανθρωπική εκδήλωση.

 


Article featured image
Article featured image

Περπατώντας στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τα παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια του χωριού, να δοκιμάσουμε και να παρακολουθήσουμε τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής ντόπιων εδεσμάτων, κρασιού και ζιβανίας καθώς και διαφόρων χειροτεχνημάτων και υφαντών.

Στον Ληνό θα μπορούμε να δούμε πως έφτιαχναν το κρασί, πως πατούσαν τα σταφύλια και θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μέρος στη διαδικασία σηκώνοντας πάνω τα «ποϊνάρκα» μας. Σε άλλα σπίτια του χωριού, θα γίνεται το «Χάρτζιασμα» των σταφυλιών και θα γίνεται απόσταξη Ζιβανίας , θα κατασκευάζεται ππαλουζές, σουτζούκος, τραχανάς, χαλούμι και θα ζυμώνονται και θα φουρνίζονται ψωμιά. Πιο κάτω θα μπορούμε να δούμε πως φτιάχνονται τα υφαντά στον αργαλειό και διάφορα κεντήματα. Επίσης, στα στενά του χωριού ο επισκέπτης θα μπορεί να ξεκουραστεί στο παραδοσιακό καφενείο όπου θα σερβίρεται καφές της χόβολης και σε κάποια σημεία θα πωλούνται σουβλάκια και λουκουμάδες. Στο κτίριο του παλιού σχολείου θα γίνεται προβολή ταινίας με την ιστορία του Φικάρδου για τους επισκέπτες.

Επίσης, θα υπάρχει Παντοπωλείο όπου θα διατίθενται παραδοσιακά προϊόντα προς πώληση για ενίσχυση του σκοπού της εκδήλωσης.

 



Όλες οι δραστηριότητες θα γίνονται από έμπειρους στο κάθε είδος εθελοντές.

Όλα ανεξαιρέτως τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

ΦΙΚΑΡΔΟΥ

Ταξιδεύοντας… στα Μονοπάτια της Παράδοσης


Κυριακή 11 Οκτωβρίου, 11.00, Φικάρδου, επ. Λευκωσίας. Πληροφορίες 96894696.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ