Το Μουσικό Σχήμα ΑΝΕΡΑΔΑ [στο Φεστιβάλ Λευκωσίας]

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Λευκωσίας με ένα μουσικό αφιέρωμα στο παραδοσιακό τραγούδι του Ελληνισμού.

 


Article featured image
Article featured image

Η Νάσια Τραχωνίτου, ο Ευθύμιος Παπαδόπουλος και το μουσικό σχήμα ΑΝΕΡΑΔΑ θα μας ταξιδέψουν στην Σμύρνη και στα νησιά του Αιγαίου με αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια, που δένονται με πολύ αρμονικό τρόπο με την κυπριακή παράδοση.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να ακούσει, να τραγουδήσει και να χορέψει με την ζωντάνια επιλεγμένων παραδοσιακών, νησιώτικων και σμυρνέικων τραγουδιών.

Θα ακουστούν παραδοσιακά Κυπριακά τραγούδια μεταξύ των οποίων το  «Γιασεμί», «Πεγιώτισσα», «Το τέρτι της καρτούλλας μου», «Τηλλιρκώτισσα» , «Αγάπησα την που καρκιάς», «Αρκοντογιός».

Επίσης θα παρουσιαστούν πολύ γνωστά και αγαπημένα έντεχνα Κυπριακά τραγούδια, συνθέσεις του Αχιλλέα Λυμπουρίδη, και άλλων.

Θα ακουστούν τραγούδια όπως τα «Μαύρα Μάδκια» του Δημήτρη Λιπέρτη, η «Δροσούλλα» του Κώστα Μόντη, το «Αερούδι» του Δημήτρη Λιπέρτη, η «Αππωμένη» του Δημήτρη Λιπέρτη και η «Μιλιά» του Άνθου Ροδίνη.

Το αφιέρωμα διανθίζεται με μία επιλογή από πολύ γνωστά νησιώτικα και σμυρνέικα τραγούδια. Θα ακουστούν τραγούδια όπως το «Τζιβαέρι», «Αρμενίτσα», «Στόπα και στο ξαναλέω», «Λυγαριά», «Αιγαίο», «Αγαπώ ένα βαρκάρι», «Η Τράτα η κουρελλού», «Ανάθεμα σε θάλασσα», «Θαλασσάκι», «Βασιλική τον έρωτα», «Στην Πάρο και στη Νάξο»  και άλλα.

Η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015, στις 20.30, στην Πλατεία Παλλουριώτισσας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

????????????????????????????????????????


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ