Η Αντζελίνα Τζολί προειδοποιεί για τους βιασμούς στο Ισλαμικό Κράτος

Για τους συνεχείς βιασμούς κοριτσιών από τους τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους προειδοποίησε η Angelina Jolie μιλώντας ενώπιον του αγγλικού κοινοβουλίου. 

 


Article featured image
Article featured image

 «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κατανοήσουμε τι δεν είναι: δεν είναι σεξουαλική πράξη, είναι σκέτη βία, είναι μία βάναυση πράξη υπό την απειλή των όπλων και δυστυχώς το χρησιμοποιούν ευρέως», δήλωσε η ηθοποιός και ακτιβίστρια. 

Η Angelina Jolie μίλησε στο βρετανικό κοινοβούλιο στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών του Ηνωμένου Βασιλείου για την σεξουαλική βία και για την πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια.  

Η Αμερικανίδα σταρ περιέγραψε πώς ο ISIS χρησιμοποιεί τη σεξουαλική βία ως «πολιτική».   «Η πιο επιθετική τρομοκρατική ομάδα στον κόσμο σήμερα γνωρίζει ότι ξέρουμε, γνωρίζει ότι είναι ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο και το χρησιμοποιεί ως ένα κεντρικό σημείο της τρομοκρατίας της. Και έτσι καταστρέφει τις κοινότητες και τις οικογένειες. Η πολιτική αυτή είναι καταστροφική και απάνθρωπη», είπε.  

«Αυτό που συμβαίνει είναι πέρα από ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η πραγματική πολιτική τους», τόνισε και περιέγραψε ένα περιστατικό με θύματα μία 13χρονη και τις φίλες που βιάστηκαν επανειλημμένα.  

«Μου είπαν ότι αυτό ήταν ακόμη χειρότερο από τη σωματική βία. Την υποχρέωσαν να παραβρίσκεται την ώρα που πωλούσαν τις φίλες για να ακούει πόση είναι η αξία τους. Μιλάμε για 40, 50 δολάρια. Τόσο άξιζαν».  

Η ηθοποιός – που έκανε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με την ταινία Land of Blood and Honey και στην οποία έδωσε μια γλαφυρή περιγραφή του πώς χρησιμοποιήθηκαν οι βιασμοί κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Βοσνία- έχει μια μακρόχρονη εμπειρία κατά της σεξουαλικής βίας σε εμπόλεμες ζώνες.   


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ