10 λόγοι για να επισκεφτείς την Αγία Νάπα και τον χειμώνα

Ποιος είπε πως η Αγία Νάπα είναι «ζωντανή» μόνο το καλοκαίρι;

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό μπορεί να ίσχυε παλαιότερα, τότε που ξένοι και ντόπιοι την επισκέπτονταν αποκλειστικά και μόνο για το τρίπτυχο ήλιος - θάλασσα - νυχτερινή ζωή, οπότε, εκ των πραγμάτων, την επισκέπτονταν μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πάρτι, ποτά, ξέφρενη μουσική, χορός και διασκέδαση μέχρι να ξημερώσει...

Ωστόσο, εδώ και τρία χρόνια, ο Δήμος Αγίας Νάπας, στην προσπάθειά του να προσελκύσει εγχώριο τουρισμό ολόχρονα, κρατά τα «φώτα» της πόλης αναμμένα και το χειμώνα κι απ’ ό,τι φαίνεται τα καταφέρνει μια χαρά.

Αν θέλεις να δεις, λοιπόν, μια άλλη όψη της Αγίας Νάπας, εντελώς διαφορετική από αυτήν που είχες συνηθίσει, αξίζει τον κόπο να της χαρίσεις μια επίσκεψη και τώρα, μέσα στο καταχείμωνο.

Η Αγία Νάπα δεν είναι «νέκρα» το χειμώνα, όπως πολλοί νομίζουν, ενώ όπως ενημερωθήκαμε από τον ίδιο τον Δήμαρχο, Γιάννη Καρούσο, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες και αρκετοί χώροι που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί.

 

Φαγητό & ποτό

Υπάρχουν ανοιχτές ταβέρνες και μπυραρίες καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Συγκεκριμένα, τα Σαββατοκύριακα, στο Λιμανάκι της Αγίας Νάπας, υπάρχει αρκετή κίνηση, καθώς ντόπιοι και ξένοι επιλέγουν να γευματίσουν σε μια από τις εκεί ψαροταβέρνες.

   

Διαμονή

Στην Αγία Νάπα θα βρεις το χειμώνα γύρω στα 12 ξενοδοχεία τα οποία είναι ανοιχτά και προσφέρουν διαμονή σε απίστευτα χαμηλές τιμές.

 

Μοναστήρι Αγίας Νάπας



Ο Γιώργος Σεφέρης, το 1953, στη Γέρικη Συκομουριά της Αγίας Νάπας

Μπορείς να επισκεφτείς το Μοναστήρι της Αγίας Νάπας, ένα κτίσμα του 15ου αιώνα όταν η Κύπρος ήταν υπό Ενετική κυριαρχία. Από το συγκεκριμένο μοναστήρι, εμπνεύστηκε ο νομπελίστας ποιητής, Γιώργος Σεφέρης, και έγραψε τα ποιήματα «Αγία Νάπα Α» και «Αγία Νάπα Β». Μάθε περισσότερα για το μοναστήρι ΕΔΩ.

 

Καταδύσεις

Η Αγία Νάπα σού δίνει επίσης κατά τους χειμερινούς μήνες τη δυνατότητα να γνωρίσεις τον υποβρύχιο κόσμο, κάνοντας κατάδυση σ’ ένα από τα κέντρα κατάδυσης της περιοχής, τα οποία προσφέρουν την αναγκαία εκπαίδευση και εξοπλισμό στον επισκέπτη. Μάθε περισσότερα για τις καταδύσεις στην πόλη, πατώντας ΕΔΩ.

 

Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας «THALASSA»

Μπορείς επίσης να επισκεφτείς το Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας «THALASSA», για το οποίο η είσοδος το χειμώνα είναι δωρεάν! Πρόκειται για ένα μουσείο με θέμα τη θάλασσα και στόχο να παρουσιάσει το ρόλο και τη σημασία της θάλασσας στην ιστορία της Κύπρου. Εκεί θα βρεις εντυπωσιακά και σημαντικά εκθέματα. Μάθε περισσότερα για το μουσείο ΕΔΩ.

 

Παραλίες

Περπάτησε επίσης στην άμμο των μαγευτικών παραλιών της πόλης, από τη Μακρόνησο, μέχρι και την παραλία του Κόννου και απόλαυσε τις καθαρές ακτές και την ηρεμία της θάλασσας, χωρίς κρεβατάκια, πολυκοσμία και βαβούρα, όπως συνήθιζες να τις βλέπεις.  

 

Πάρκο Γλυπτικής

Εξίσου ευχάριστα μπορείς να περάσεις το χρόνο σου αν επισκεφτείς το Πάρκο Γλυπτικής της Αγίας Νάπας, το οποίο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης, ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο «Μαρίνα». Η είσοδος στο πάρκο είναι δωρεάν και εκεί θα βρεις δεκάδες έργα, ξένων, αλλά και Κύπριων γλυπτών. Κάνε μια βόλτα ανάμεσα στα γλυπτά και φωτογραφήσου με όσα θέλεις από αυτά.

 

Κακτόκηπος  

Κανονικά, επίσης, λειτουργεί και το «Πάρκο Μεσογειακών Φυτών, Κάκτων και Παχυφύτων» της Αγίας Νάπας, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το Πάρκο Γλυπτικής. Εκεί μπορείς να δεις πανύψηλες φοινικιές και άλλα εντυπωσιακά φυτά, κάκτους και παχύφυτα. Η είσοδος στο πάρκο είναι δωρεάν.

 

Σημεία αναφοράς (γλυπτά)

Κάνε επίσης μια βόλτα και δες από κοντά τα σημεία αναφοράς (γλυπτά) της πόλης, όπως η Γοργόνα και ο Ψαράς στο Λιμανάκι. Στο κέντρο της πόλης θα βρεις και το «I Love Ayia Napa» (βλέπε κεντρική φωτογραφία), το οποίο βαπτίστηκε ως photo point από ξένους και ντόπιους.

 

Ακρωτήριο Κάβο Γκρέκο

Τον χειμώνα μπορείς επίσης να επισκεφτείς και την περιοχή παρθένας ομορφιάς, που έχει κηρυχθεί σε Εθνικό Δασικό Πάρκο και τόπος προστασίας της φύσης, στο Ακρωτήριο Κάβο Γκρέκο. Να περπατήσεις στα μονοπάτια της φύσης, θαυμάζοντας τα μικρά πεύκα και κυπαρίσσια, αλλά και να ποδηλατήσεις στα ειδικά για ποδηλασία μονοπάτια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ