90% των ανθρώπων νοιώθουν το κινητό τους να δονείται, ενώ δεν δονείται

Συμβαίνει σε όλους με συχνότητα τουλάχιστον δυο φορές τη βδομάδα: το κινητό είναι στο silent και τοποθετημένο στην μπροστινή τσέπη του τζιν, όπως πάντα. Και ξαφνικά έχουμε αυτή την πολύ συγκεκριμένη αίσθηση που συνοδεύει τις κλήσεις και τα μηνύματα -μια ρυθμική, μηχανική δόνηση.

 


Article featured image
Article featured image

Κάποιος μας ψάχνει, σκεφτόμαστε αμέσως, και βγάζουμε το κινητό για να δούμε κλήση ή μήνυμα. Αλλά, δυστυχώς… Κανείς δεν μας θέλει.

Όχι, όμως, δεν τρελάθηκες, ούτε έχεις παραισθήσεις. Όσο μοναχικό ή περίεργο κι αν νομίζεις πως είναι αυτό, μια μελέτη που έγινε με προπτυχιακούς φοιτητές του Georgia Institute of Technology, αποδικνύει πως το 90% των ανθρώπων έχουν βιώσει το Phantom Vibration Syndrome («Σύνδρομο-Φάντασμα Δόνησης»), το οποίο είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του.

Ο Dr. Robert Rosenberger, φιλόσοφος και επίκουρος καθηγητής στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, σημειώνει πως το φαινόμενο προκαλείται γιατί «οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται άλλες αισθήσεις όπως οι κινήσεις των ρούχων ή οι σπασμοί των μυών ως δονήσεις του κινητού, αλλά στην πραγματικότητα αυτό είναι μονάχα μια ψευδαίσθηση».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ