Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στο Θέατρο Ριάλτο!

Ο λατρεμένος χορογράφος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας επιστρέφει σωματικά στη σκηνή και παρουσιάζει τη δουλειά του στην Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Ο διεθνούς φήμης Ελλαδίτης καλλιτέχνης Δημήτρης Παπαϊωάννου έρχεται αρχές Φεβρουαρίου στο Θέατρο Ριάλτο.

Ο χορογράφος θα παρουσιάσει στην Κύπρο τη νέα πολυσυζητημένη δουλειά STILL LIFE, όπου συμμετέχουν εφτά ερμηνευτές, ανάμεσά τους και ο ίδιος.

«Επί 27 χρόνια ο Δημήτρης Παπαϊωάννου δεν έχει σταματήσει να εκπλήσσει, δημιουργώντας έργα απέριττης ομορφιάς και πυκνής έντασης. Η ματιά του, είτε σε μυθικές μορφές όπως στη Μήδεια, είτε στην οικεία αστική καθημερινότητα όπως στο Μέσα, ανοίγει νέους κόσμους. Ο ζωγράφος, δημιουργός κόμιξ, σκηνογράφος, ερμηνευτής, χορογράφος και σκηνοθέτης έχει αποδείξει ότι περνά με χαρακτηριστική άνεση από μεγάλα θεάματα όπως η τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 σε λιτά ντουέτα όπως το τελευταίο του έργο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών των Αθηνών.

 

Το έργο ερμηνεύουν οι:

Προκόπης Αγαθοκλέους, Δρόσο Σκώτη, Μιχάλης Θεοφάνους, Κώστας Χρυσαφίδης, Χρήστος Στρινόπουλος, Καλλιόπη Σίμου, Παυλίνα Ανδριοπούλου και ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.

 

Εικαστική Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Κοστούμια – Φωτισμοί:

Δημήτρης Παπαϊωάννου


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ