Πάμε Τρόοδος για σκι

Εδώ και μερικές ημέρες, το timeline ολονών μας γέμισε με φωτογραφίες από το χιονισμένο σκηνικό του Τροόδους. Το μόνο που έμενε, λοιπόν, ήταν η ενημέρωση για το ότι άνοιξαν οι πίστες στο χιονοδρομικό κέντρο.

 


Article featured image
Article featured image

Και να τελικά που ήρθε κι αυτό. Η είδηση τόσο για την χιονόπτωση όσο και για τη λειτουργία δύο από τις τέσσερις πίστες, χαροποιείσαι τόσο αυτούς που θέλουν να σπεύσουν στο Τρόοδος για να απολαύσουν το χιονισμένο τοπίο, ειδικότερα όμως τους φίλους του σκι.

Οπότε, αν έχεις σκοπό να αψηφήσεις το κρύο και να ανέβεις μέχρι το Τρόοδος για να απολαύσεις το αγαπημένο χειμερινό άθλημα, μάθε πως έχουν ανοίξει 2 από τις 4 χιονοδρομικές πίστες.   

Κι αν σκοπεύεις να πας σήμερα, πριν ξεκινήσεις καλό θα ήταν να ξέρεις πως η Αστυνομία Κύπρου ανακοίνωσε ότι, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Αν θα πας αύριο ή μεθαύριο, καλού-κακού ρίξε ΕΔΩ μια ματιά.

 

Ανοικτές πίστες:

Το ύψος του χιονιού στην πίστα «Δίας» φτάνει τα 20 cm, ενώ η θερμοκρασία είναι στο -3.

Οι χιονοδρομικές πίστες που έχουν ανοίξει είναι, η Sun Valley 1 (Αφροδίτη) που βρίσκεται στην περιοχή Sun Valley, κοντά στο Ski Shop -από αυτήν ξεκινούν 2 διαδρομές.

Επίσης, ανοικτή είναι η North Face II (Ήρα), η οποία βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Ολύμπου -από αυτήν ξεκινά μια διαδρομή.

Και στις δυο ανοικτές χιονοδρομικές πίστες μπορείς να κάνεις Σκι, Cross Country, Snowboard, αλλά και να περάσεις όμορφα με τα Έλκηθρα.

Οι χιονοδρομικές πίστες λειτουργούν από τις 09.00 μέχρι και τις 16.00.

 



Φωτογραφίες από την πίστα Ήρα





Σχολές Σκι για αρχάριους και όχι μόνο

Οι αρχάριοι στο άθλημα, αλλά και όσοι θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο σκι, μπορούν να επισκεφτούν μία από τις 2 σχολές για σκι που λειτουργούν στην περιοχή Sun Valley. Οι τιμές και για τις 2 σχολές είναι στα 10 ευρώ την ώρα για τα παιδιά και 15 ευρώ την ώρα για ενήλικες.  

Troodos Ski School: 99 44 34 50 (Άκης Γρηγορίου)

Olympus Ski School: 99 42 81 16 (Άριστος Αυγουστή)

 



 

Ski Shop για τον απαραίτητο εξοπλισμό

Αν δεν έχεις τον απαραίτητο εξοπλισμό για το σκι δεν χρειάζεται να ανησυχείς αφού στην περιοχή Sun Valley υπάρχει ένα Ski Shop από το οποίο μπορείς να νοικιάσεις όλα όσα θα χρειαστείς για το άθλημα. Μπορείς να δεις όλες τις τιμές για ενοικίαση ΕΔΩ. Για όλα τα μέλη των διαφόρων ομοσπονδιών, οι τιμές είναι μειωμένες.

 



Φωτογραφίες από Sun Valley 1



Καταστήματα στην πόλη με εξοπλισμό για σκι

«Μαύρος» (22510800, Αθηνών 48, Στρόβολος/ 22680898, Λήδρας 138)

«Get out» (22311012, Αρσινόης 18, Ακρόπολη)

Υπάρχει έκπτωςση (μισή τιμή) στις μάσκες του σκι, καθώς και τον παιδικό ρουχισμό.

«Three Sixty» (22465100, Στασίνου 43A, Στρόβολος)

«Force 8 Sports» (25579919, Φραγκλίνου Ρούσβελτ 107Β Λεμεσός)

Προσφέρει έκπτωση μέχρι και 40% στον παιδικό ρουχισμό.

 



Πηγή φωτογραφιών: www.cyprusski.com


 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ