Η GO αποκτά πλειοψηφικό πακέτο στη Cablenet

Η GO έχει προχωρήσει στην απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου στη Cablenet, στην οποία, βάσει συμφωνίας που έγινε το Μάρτιο του 2014, κατείχε μερίδιο μετοχών.

 


Article featured image
Article featured image

Η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου έγινε με τη μετατροπή δανείου €12.000.000 που είχε παραχωρήσει η GO προς τη Cablenet, ανεβάζοντας έτσι το ποσοστό συμμετοχής της από 25% στο 45%. Επιπρόσθετα η GO προχώρησε με την απόκτηση περαιτέρω 6% του εκδοθέντος κεφαλαίου της Cablenet, με τελικό ποσοστό συμμετοχής στο 51%.

Ο κ. Νικόλας Σιακόλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Cablenet, ανέφερε τα εξής: «Η απόφαση της GO, που είναι ο κορυφαίος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της Μάλτας, να προχωρήσει με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου στη Cablenet, όπως προνοούσε η αρχική μας συμφωνία που έγινε το 2014, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που δείχνει το ΔΣ της GO τόσο προς τη Cablenet, αλλά και στην οικονομία της Κύπρου. Η επένδυση της GO στη Cablenet είναι ένα εξαίσιο παράδειγμα των άμεσων ξένων επενδύσεων που έχει ανάγκη η Κυπριακή οικονομία για να επανέλθει σε ουσιαστική ανάπτυξη. Προσβλέπουμε ότι η συνεργασία των δύο εταιρειών, που θα είναι τώρα ακόμη πιο στενή, θα αποφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα για τους συνδρομητές της Cablenet.»

 

Αυτούσια η ανακοίνωση της GO στη Μάλτα για την πράξη παρουσιάζεται πιο κάτω:

Η GO plc, ο κορυφαίος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της Μάλτας, προχωρεί με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου στη Cablenet Communications Systems Ltd, στην οποία κατείχε προηγουμένως μειοψηφικό μερίδιο μετοχών.

Το Σεπτέμβριο του 2014, στη βάση στρατηγικής ανάπτυξης νέων ευκαιριών, όπου θα ήταν λογικό να το κάνει, η GO είχε αποκτήσει το 25% του εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου της Cablenet στην Κύπρο. Η GO πρόσφερε επίσης στη Cablenet ένα δάνειο ύψους €12.000.000 που ήταν μετατρέψιμο σε μετοχές και, επιπλέον, είχε την επιλογή να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο εάν και εφόσον το επιθυμούσε. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της GO συμφώνησε τώρα να προχωρήσει με τη μετατροπή του δανείου σε μετοχές. Ως αποτέλεσμα αυτού, το μερίδιο της GO θα αυξηθεί από 25% σε 45% του εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου της Cablenet. Η GO, επίσης, κάνει χρήση της επιλογής, που περιλαμβανόταν στην αρχική συμφωνία αγοράς μετοχών, για την απόκτηση επιπλέον 6% του εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου, αυξάνοντας το συνολικό ποσοστό των μετοχών της στο 51%, αποκτώντας έτσι τον πλειοψηφικό έλεγχο.

Η Cablenet είναι μια ιδιωτική επιχείρηση που άρχισε να λειτουργεί το 2003 ως πάροχος καλωδιακής τηλεόρασης στην Κύπρο. Από τότε, η εταιρεία έχει επεκτείνει σταθερά το δίκτυό της και τις δραστηριότητές της. Σήμερα, η Cablenet είναι η κορυφαία ιδιωτική εταιρεία παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών και προσφέρει πακέτα που περιλαμβάνουν ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο, σταθερή τηλεφωνία και ψηφιακή τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας (HD) σε έναν αυξανόμενο αριθμό συνδρομητών. 

Ο κ. Γιάννος Μιχαηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της GO, δήλωσε: «Εκτός από το γεγονός ότι μας δίνει πρόσβαση σε μια μεγαλύτερη αγορά, και νέες εισροές εισοδημάτων, το αυξημένο ποσοστό μετοχών μας στη Cablenet θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε προφανείς συνέργειες μεταξύ της GO και της Cablenet. Βέβαια, θα είμαστε σε θέση να μοιραστούμε επιτυχημένες στρατηγικές και βέλτιστες πρακτικές σε διάφορους τομείς και βλέπουμε δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη σε μια αγορά που, αν και με τα δικά της χαρακτηριστικά, έχει πολλές ομοιότητες με τη Μάλτα.»

Ο κ. Deepak Padmanabhan, Πρόεδρος ΔΣ της GO, σχολίασε: «Η GO πιστεύει ακράδαντα στην αγορά της Μάλτας, όπως αποδεικνύεται από την πρόσφατη εξαγορά του Ομίλου μας της ελέγχουσας συμμετοχής σε ένα οργανισμό υπηρεσιών πληροφορικής. Αφοσιωμένη όπως είναι στη Μάλτα, η GO έχει επίσης ένα ευρύτερο, περιφερειακό όραμα και η Κύπρος ταιριάζει πολύ καλά με αυτό. Μετά την εξαγορά του μειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Cablenet το 2014, αυτή η εταιρεία συνεχίζει να έχει δυνατές επιδόσεις, παρέχοντας σταθερή, διψήφια αύξηση εσόδων και κερδών προ των φόρου, τόκου και αποσβέσεων, κατά τα τελευταία χρόνια. Ως εκ τούτου, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη σημαντική δυναμική που συνεχίζει να μας προσφέρει αυτή η επένδυση.

Το γεγονός ότι η GO είναι σε θέση να αναλάβει τέτοιες στρατηγικές επενδύσεις, σε αυτό το σημείο της ιστορίας της, καθιστά ξεκάθαρο ότι η GO είναι μια καλά κεφαλαιοποιημένη και δυναμική οντότητα με σαφή προοδευτικό όραμα, που περικλείει όχι μόνο τη βασική εγχώρια αγορά της, αλλά και πιο μακριά. Πιστεύω ότι αυτό είναι καλό νέο για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.»


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ