Η Λάρνακα ζητά ένα καταφύγιο ζώων της προκοπής

Πριν πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει, ο Δήμος Λάρνακας συνεργαζόταν με τον ιδιώτη που κακοποιούσε ζώα στην Αραδίππου παραδέχτηκε ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Λουρουτζιάτης.

 


Article featured image
Article featured image

Ένα ενιαίο και μοντέρνο καταφύγιο ζώων στην κοινότητα Κλαυδιά ζητούν όλοι οι Δήμοι της Λάρνακας μαζί, προσκρούουν ωστόσο στη γραφειοκρατία των αρμόδιων κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Με αφορμή την ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή για κακοποίηση σκύλων, που επέβαλε πρόσφατα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε ιδιώτη που διατηρούσε καταφύγιο ζώων στην Αραδίππου, ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Λουρουτζιάτης ανέφερε ότι «ο Δήμος συνεργαζόταν με το συγκεκριμένο καταφύγιο για ένα περίπου χρόνο, αφού είχε όλες τις απαραίτητες άδειες από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του κράτους και υπήρχαν οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι».

«Δεν γνωρίζουμε πότε ο ιδιοκτήτης άρχισε να συμπεριφέρεται άσχημα στα ζώα, ωστόσο οι αρχικές εκθέσεις που είχαμε στα χέρια μας ήταν θετικές αναφορικά με τη φύλαξη των ζώων. Ωστόσο μετά τις καταγγελίες που έγιναν αναφορικά με τον τρόπο μεταχείρισης των ζώων, ο Δήμος Λάρνακας διέκοψε αμέσως τη συνεργασία του».

Η επαρχία Λάρνακας ταλανίζεται εδώ και αρκετά χρόνια με το θέμα της φύλαξης των ζώων, πιστεύει ο Δήμαρχος και αναφέρει πως οι Δήμοι της επαρχίας επιδιώκουν τη δημιουργία ενός σωστού καταφυγίου και ήδη έχουμε ζητήσει να μας παραχωρηθεί ένας συγκεκριμένος χώρος στα Κλαυδιά, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να υπάρχει οποιοδήποτε αποτέλεσμα».

Ο Ανδρέας Λουρουτζιάτης ξεκαθάρισε επίσης πως «ο Δήμος Λάρνακας δεν εφαρμόζει την ευθανασία στα αδέσποτα ζώα, εάν δεν ανευρεθεί ο ιδιοκτήτης του σε 15 μέρες όπως προνοεί η Νομοθεσία ή εάν το συγκεκριμένο ζώο δεν υιοθετηθεί από άλλους ανθρώπους».   


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ