«Δήμαρχε Λάρνακας, άκουσέ μας και μας»

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο για τη βιομηχανοποίηση της πόλης τους καλούνται όλοι οι Λαρνακείς από ομάδες πολιτών.

 


Article featured image
Article featured image

«Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας όπως συγκεντρωθούν την ερχόμενη Παρασκευή στις 16:00 έξω από την είσοδο του Δημαρχείου Λάρνακας για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας με την καταδίκη της πόλης μας σε βιομηχανική.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας, καθώς η παραμονή των εταιρειών στο λιμάνι θα υποβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο όλων ανεξαιρέτως των Λαρνακέων και θα αποτελέσει στην ουσία ταφόπλακα για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Ποιος τουρίστας θα θέλει άραγε να κάνει διακοπές σε μια βιομηχανική πόλη, όπου επιτελούνται εργασίες βαριάς βιομηχανίας με επικίνδυνες χημικές ουσίες;

Να ζητήσουν τα αυτονόητα: την προστασία της υγείας και ασφάλειας τους. Να διασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών τους σε μια Λάρνακα που δε θα φοβάται ότι μπορεί να αναπνεύσει χημικά και τοξικά, που δε θα φοβάται ότι θα μολυνθεί από επικίνδυνα απόβλητα.

Ζητάμε από τους εκλεγμένους άρχοντες όπως προασπιστούν της υγείας και ασφάλειας των δημοτών, τα οποία τίθενται σε κίνδυνο από τις εργασίες βαριάς βιομηχανίας που επιτελούνται και θα επιτελούνται στο λιμάνι».

Η διαμαρτυρία, αναφέρεται, πραγματοποιείται ενόψει της επικείμενης συνεδρίας του δημοτικού συμβουλίου Λάρνακας κατά την οποία θα κριθεί εάν το μέλλον της πόλης θα είναι η βιομηχανοποίηση της.

Την ώρα της διαμαρτυρίας της ερχόμενης Παρασκευής, εντός του δημαρχείου θα συνεδριάζει η Επιτροπή Ανάπτυξης Λάρνακας, η οποία αναμένεται να συζητήσει το αίτημα της εταιρείας Medserv για εξάμηνη παράταση στο Λιμάνι της πόλης.

 


Ποιος τουρίστας θα θέλει άραγε να κάνει διακοπές σε μια βιομηχανική πόλη


 

Τη συνεδρία συγκαλεί ο δήμαρχος Λάρνακας με στόχο να ακούσει τις απόψεις των διαφόρων φορέων της πόλης σχετικά με το θέμα αυτό.

«Εμείς ως οργανωμένες και ανεξάρτητες ομάδες πολιτών που εδώ και δύο σχεδόν χρόνια ασχολούμαστε με το θέμα, απευθύνουμε δημόσια έκκληση στον δήμαρχο όπως καλέσει και εκπροσώπους μας, εφόσον εμείς οι πολίτες είμαστε οι πιο άμεσα επηρεαζόμενοι από τη βιομηχανοποίηση του λιμανιού.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται από τις ανεξάρτητες ομάδες «Λάρνακα εν Δράσει», «Πολίτες Κάτοικοι Πόλης Και Επαρχίας Λάρνακας Αραδίππου Κρασά» και «Ομάδα Πρωτοβουλίας Δρομολαξιάς - Μενεού».

«Όλοι μαζί ζητάμε το αυτονόητο, δικαίωμα στη ζωή!»

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ