Καλά να του κάμουν (;)

«Ας πρόσεχε»

«Το δημοσίευμα αφήνει με με ένα απέραντο αίσθημα ικανοποίησης»

«Συμφωνώ με το ότι εν παλεύκεις φωθκιά με φωθκιά αλλά ούτε μπορώ να κρύψω ότι εν με έκαμε να νοιώσω ευχαρίστηση γιατί μες τούτη τη χώρα οι ζωόφιλοι εν έχουν δικαιώματα»

«Είσαστεν το ίδιο με τζιήνον, είσαστε το ίδιο με οποιονδήποτε χούλιγκαν φανατισμένο που επέρασε που τούντην χώρα. Μια απολίτιστη δράση σε έναν απολίτιστο άτομο. Η βία εν ήταν λύση ποττέ για τίποτε. Εκάμετέ τα σιόνι»

«Ότι δίνεις παίρνεις κάποτε. In this case, καλά να του κάμουν»

«Η αμόρφωτη μάζα απαντά με βία στη βία. Φιλόζωοι μεν, βίαιοι δε. Όσον αφορά την αστυνομία, αντικατοπτρίζει την κοινωνία»

«An eye for an eye makes the whole world blind»


Article featured image
Article featured image


Κάποιοι πανηγυρίζουν και επιδοκιμάζουν και άλλοι ανησυχούν και καταδικάζουν.


Η ιστορία ξεκινά ως εξής: Ένας τύπος «συνελήφθη» να βάζει λανέιτ σε χωράφι, το θέμα δημοσιεύθηκε στον Τύπο και λίγες ώρες αργότερα, άγνωστοι, επιτέθηκαν στην οικία αλλά και τα οχήματα, τόσο του ιδίου όσο και των συγγενών του.

«Θρύψαλα από γυαλιά, κομμένα ξύλα και επιγραφές με σπρέι είναι το σκηνικό που συναντά κανείς στο σημείο όπου έγινε το περιστατικό» αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.



Τα 7 σχόλια στα εισαγωγικά που διάβασες πιο πάνω, είναι μερικές μόνο από τις αντιδράσεις των χρηστών των κοινωνικών δικτύων, οι οποίες προφανώς αντικατοπτρίζουν αντίστοιχες ομάδες της κυπριακής κοινωνίας και τις απόψεις τους.

Κάποιοι πανηγυρίζουν και επιδοκιμάζουν και άλλοι ανησυχούν και καταδικάζουν.



Τελικά, ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος; Ο τύπος που βάζει λανέιτ στα ζώα, η αστυνομία που δεν υπάρχει για να εφαρμόσει άμεσα τον νόμο, προστατεύοντας την κοινωνία αλλά και τον ίδιο (από αυτό που ακολούθησε τελικά την πράξη του), ή όσοι χαίρονται και πανηγυρίζουν με τους βανδαλισμούς και τα «προειδοποιητικά» μηνύματα-συνθήματα;

Έθεσα το πιο πάνω ερώτημα σε έναν φίλο κοινωνιολόγο και μου απάντησε με ερώτηση.

«Επικίνδυνος ως προς ποιον;»

Ως προς την κοινωνία γενικά, του είπα...

Θα προτιμήσω να το αφήσω ως εδώ και να μην παραθέσω την απάντηση του.

 

Μ.Μ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ