Η CITY προτείνει εκδρομή... στην Τσάδα

Για την επόμενη βδομάδα ανηφορίζουμε για μια ολοήμερη εκδρομή προς το πανεμόμορφο χωριό Τσάδα της Πάφου.   



 


Article featured image
Article featured image

Μια καλή αφορμή...

Αφορμή για την εξόρμηση μας αυτή, στάθηκε το μικροζυθοποιείο Aphrodite’s Rock Brewing Company, που βρίσκεται στο ορεινό χωριό και συγκεκριμένα στον δρόμο προς Γιόλου, το οποίο άνοιξε με έναν και μοναδικό σκοπό: να φέρει πίσω τις γεύσεις μιας άλλης εποχής.

Αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το συγκεκριμένα εργοστάσιο, καθώς εκεί παράγεται μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκιες μπίρες, επτά από τις οποίες αποτελούν τον πυρήνα (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΣ), ενώ υπάρχουν και ορισμένες εποχικές.  

Αν θέλεις κι εσύ να δεις πως φτιάχνεται η μπίρα από κοντά αλλά και για να ξεναγηθείς στους χώρους του Aphrodite's Rock, θα πρέπει να βρεθείς εκεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, στις 14.00 ακριβώς.

 



 

Στον χώρο του Aphrodite’s Rock, εκτός από το εργοστάσιο, υπάρχει και το Brewpub, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 09.30, μέχρι τις 22.00 και προσφέρει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία από φαγητά και μπίρες. Τις Δευτέρες σερβίρεται μόνο πίτσα, ενώ τις Κυριακές λειτουργεί μόνο για μεσημεριανό.  

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στην ιστοσελίδα του Aphrodite’s Rock Brewing Company ΕΔΩ, ή τηλεφωνικά στο 26101446.

 

Minthis Hills Golf Club

 

Αν κάνεις τον κόπο να πας μέχρι το γραφικό αυτό χωριουδάκι της Πάφου, πρέπει επίσης οπωσδήποτε να επισκεφτείς το Minthis Hills Golf Club. Πρόκειται για το πρώτο γήπεδο γκολφ που δημιουργήθηκε στην Κύπρο, το οποίο μπορεί να σου δώσει τη δυνατότητα να ζήσεις από κοντά την εμπειρία του αριστοκρατικού παιχνιδιού. Αν έχεις τον απαραίτητο εξοπλισμό για το άθλημα, μπορείς να τον πάρεις μαζί σου, αν όχι, στο γήπεδο υπάρχουν όλα τα απαραίτητα προς ενοικίαση. Οι τιμές για τα μπαστούνια ξεκινάνε από 35 ευρώ το σετ, ενώ για τα τρόλει ξεκινούν από 6.50 ευρώ. Το γκολφ είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 07.30 το πρωί μέχρι τις 17.00. Καλού κακού όμως, τηλεφώνησε στο 26642775 για να κάνεις την κράτηση σου από την προηγούμενη ημέρα.

To Minthis Hills προσφέρει επίσης εξαιρετικές εγκαταστάσεις για εξάσκηση, καθώς και ένα εκπληκτικό Clubhouse με υπέροχο εστιατόριο και μπαρ.

 

 Πατρική Οικία – Μουσείο Ευαγόρα Παλληκαρίδη

 

Στους πιο «ψαγμένους» προτείνουμε να επισκεφτούν το μουσείο της Τσάδας, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη και στεγάζεται στην πατρική οικία του, όπου γεννήθηκε και έζησε τα σύντομα χρόνια της ζωής του. Εκεί παρουσιάζονται η ζωή και οι αγώνες του έφηβου ήρωα της κυπριακής ελευθερίας.

Το μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της κοινότητας και είναι ανοικτό καθημερινά από τις 08.00 το πρωί, μέχρι τις 12.00.

Πραγματοποιούνται δωρεάν ξεναγήσεις, τόσο σε οργανωμένες ομάδες όσο και σε μεμονωμένους επισκέπτες, κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Για οργανωμένα σύνολα υπάρχει η δυνατότητα διευθέτησης ξενάγησης και εκτός του προκαθορισμένου ωραρίου, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Τηλέφωνο: 26642800

 

Το χωριό διαθέτει επίσης και δυο κυπριακές παραδοσιακές ταβέρνες, τις οποίες μπορείς να επισκεφτείς είτε για μεσημεριανό, είτε για δείπνο.

 

Ταβέρνα «Η βρύση του Γερολάκκου»

«Η βρύση του Γερολάκκου» είναι μια γραφική, πέτρινη ταβέρνα στην Τσάδα, με παραδοσιακά φαγητά. Εκεί θα βρεις φαγητά σχάρας, μαγειρευτά, καθώς και μεζέδες σε δυο μεγέθη. Ο μικρός μεζές στοιχίζει 14 ευρώ το άτομο και αποτελείται από 16 πιάτα, ενώ ο μεγάλος στοιχίζει 17 ευρώ το άτομο και αποτελείται από 22 πιάτα. Υπάρχουν επίσης φαγητά και για χορτοφάγους

Αυτή την περίοδο η ταβέρνα λειτουργεί μόνο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, τόσο το μεσημέρι, όσο και το βράδυ μετά τις 18.30. Μετά τις 22 Φεβρουαρίου, θα είναι ανοικτή καθημερινά εκτός Δευτέρας.

Θα τη βρεις στην οδό Γερόλακκου 18, στη Τσάδα.

Για κρατήσεις: 99330781

 

Ταβέρνα Aristos

Η κυπριακή ταβέρνα Aristos βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και αυτή την περίοδο λειτουργεί μόνο τις Παρασκευές από τις 18.00, μέχρι τις 23.30. Φτιάχνει ολόφρεσκά μαγειρευτά φαγητά μεταξύ των οποίων μουσακάς, αφέλια και στιφάδο, καθώς και διάφορα είδη σχάρας. Ο μεζές της ταβέρνας είναι πλούσιος και στοιχίζει μόνο 15 ευρώ το άτομο.

Για κρατήσεις: 26642897  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ