Πώς να αποφύγετε τα sms από υποψήφιους βουλευτές;

Μάθε τι προβλέπει η νομοθεσία

 


Article featured image
Article featured image

Μέχρι και πρόστιμο €30.000 δικαιούται να επιβάλει η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για παραβιάσεις της νομοθεσίας που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, όπως δηλώνει στο ΚΥΠΕ.

Σε ερώτηση τι μπορεί κάποιος να κάνει για να αποφύγει να του στέλνονται ανεπιθύμητα μηνύματα, απαντά ότι «ο αριθμός του κινητού μας τηλεφώνου είναι προσωπικό δεδομένο, άρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κανένα χωρίς τη δική μας συγκατάθεση».

Έτσι, συμπληρώνει, «ότι μήνυμα λαμβάνουμε το οποίο δεν έχουμε επιλέξει να λάβουμε θα πρέπει να έχουμε την επιλογή από κάτω το «stop-sms» χωρίς χρέωση να μην ξαναλάβουμε αυτό το μήνυμα».

Αν επανέλθει το μήνυμα, λέει, «τότε υπάρχει παραβίαση και θα μπορεί να γίνει και παράπονο στο γραφείο μας, το οποίο θα εξετάσουμε και θα επιβάλουμε κύρωση αν κρίνουμε ότι έχει γίνει παραβίαση».

Σε ερώτηση τι κυρώσεις δικαιούται να επιβάλει, απαντάει ότι «η νομοθεσία μας ως ισχύει σήμερα μας επιτρέπει να επιβάλλουμε κάποιες διοικητικές κυρώσεις, οι οποίες μπορούν να πληγούν και στο δικαστήριο στη συνέχεια, στο Ανώτατο, διότι είναι διοικητικές πράξεις».

Αυτές κυμαίνονται «από μια προειδοποιητική επιστολή για να μην συνεχιστεί η παραβίαση, μέχρι και προσωρινή ανάκληση μιας άδειας που υπάρχει για την τήρηση αρχείου, αναστολή γενική της άδειας και διοικητικό πρόστιμο μέχρι και 30.000».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ